Актьорът Филип Буков: По-вероятно е да ме блъсне кола, отколкото да умра от скок с парашут

17 April 2024
БД Онлайн

Вече нямам проблеми със сърцето, споделя звездата

По-вероятно е да ме блъсне кола, отколкото да умра при скок с парашут.

Това каза пред "България Днес" актьорът Филип Буков.

Звездата от редица сериали и формати от близо година сам скача с парашут. Признава, че все още изпитва страх, преди да полети от самолета. Но скокът му дава нужния адреналин в живота.

Въпреки че имаше проблеми със сърцето през миналата година, заради които напусна "Сървайвър", актьорът не се отказва от това да влиза адреналин в кръвта му. За момента всичко с него е наред.

"В момента нямам никакви проблеми. Пазя се, въпреки че скачам с парашут. Внимавам с храна и с начина ми на живот" - казва актьорът.

Буков се запалва по парашутизма през 2022 г. Първоначално, разбира се, скача с учител. Инструкторът прави всичко, а актьорът просто се наслаждава и гледа.

"Първия си самостоятелен скок го направих преди две години. Вече скачам повече от година сам. Тогава имаше много страх", казва актьорът и добавя: "После преминах обучение и ме пуснаха да скоча сам. Там има два парашута. Единият се отваря автоматично на определена височина, а другият е резервен и с него се приземява доста по-твърдо, защото няма как да се управлява", разказва още пред вестника Буков.

Всяка година участникът от "Денсинг старс" се явява на тренировъчни проверки. В момента имало един загинал от 369 хиляди скока.

Филип Буков търси адреналина
Филип Буков търси адреналина

"Вероятността да ме блъсне кола на булевард "Драган Цанков" е по-голяма", смее се той.

Преди две години Буков счупи крак, но не се отказа от скоковете.

"Това беше по време на тренировка и ми направиха операция на глезена. Само че си бях запазил скок с няколко месеца по-рано и реших да рискувам и да си махна пластмасата от крака и да се пробвам", казва той.

Актьорът вече няма проблеми със сърцето
Актьорът вече няма проблеми със сърцето

На въпроса дали адреналинът е най-силният наркотик в света, Буков отговаря:

"Не употребявам стимуланти. Единствено адреналинът, който е производен от нашите тела. Всеки може да вземе наркотик. Тук става дума за това, че ти си готов да поемеш много по-голям риск, за да покажеш на света и на себе си, че можеш да извършиш много повече неща и можеш да си много по-полезен за обществото. Едното е кураж и смелост, а другото си е келешлък", казва Буков.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/