Новият Alfa Romeo Milano "живя" 5 дни, вече се казва Junior!

17 April 2024
Георги Луканов
Новият кросоувър Alfa Romeo Milano вече се казва Junior. Снимка: Alfa Romeo
Новият кросоувър Alfa Romeo Milano вече се казва Junior. Снимка: Alfa Romeo

Безпрецедентен скандал се завихри между италианското правителство и големия автомобилен концерн Stellantis. Производителят представи на 10 април чисто новият градски кросоувър Alfa Romeo Milano, но 5 дни след това смени името на Junior.

"Автомобил с името Milano не може да се произвежда в Полша. Това е забранено от италианския закон, който постановява, че не могат да се поставят етикети, които биха подвели потребителя", каза министърът на предприемачеството Адолфо Урсо.

"Въпреки че Alfa Romeo вярва, че името отговаря на всички законови изисквания и че има проблеми, много по-важни от името на нов автомобил, марката реши да го промени от Milano на Junior в духа на насърчаване на взаимното разбирателство", се казва в официалното изявление на автомобилната компания.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/