BYD печели само по 1245 долара на продадена кола

16 April 2024
Георги Луканов
Началната цена на плъъгин хибрида BYD Qin Plus DM-i в Китай е 10 000 евро. Снимка: BYD
Началната цена на плъъгин хибрида BYD Qin Plus DM-i в Китай е 10 000 евро. Снимка: BYD

Азиатският гигант BYD иска да доминира на всички пазари по света. Според Late Finance китайската компания получава нетна печалба от 9000 юана за всяка продадена кола. Това е около 1245 долара печалба на реализиран автомобил.

Сумата е по-малка от средната за повечето други марки, но това не е проблем. BYD се фокусира върху обема, който е подобен на повечето китайски производители и в други бизнес сегменти. Целта е да се завладее пазара, да се смаже конкуренцията и след това да се повишат цените.

В Европа вече се правят солидни стъпки към това. Миналата година BYD обяви изграждането на първия си завод на Стария континент - в Унгария. BYD вече няма да се ограничава до 100% електрически автомобили, но ще предлага и plug-in хибридни превозни средства. Към тях ще се присъединят и други марки на конгломерата, като YangWang, която ще атакува премиум сегмента и Denza, която е в средния клас.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/