Григор Димитров №6 в света на твърди кортове

05 April 2024
24 часа
Григор Димитров вече е с нова прическа и тренира на "домашния" корт в Монте Карло.
Григор Димитров вече е с нова прическа и тренира на "домашния" корт в Монте Карло.

Григор Димитров се завърна в топ 10 на световната ранглиста за първи път от 29 октомври 2018 г. Най-добрият български тенисист обаче в момента заема 6-ото място в друга класация.

Въпросното подреждане е според представянето в последните турнири на твърди кортове (от Атланта в края на юли миналата година до завършилия в неделя в Маями, където Димитров стигна до финала).

Класацията е направета по следните критерии: спечелени точки, брой турнири, победи/загуби, баланс срещу съперници от топ 10, баланс срещу съперници от топ 20, спечелени титли.

При Григор Димитров показателите са следните: 2930 точки, 14 турнира, 38:13 общ баланс, 8:7 и 11:10 срещу играчи от първата и втората десетка на класацията и една титла - в Бризбейн в началото на този сезон, която бе първа след тази от финалите на АТП в Лондон през 2017 г.

Начело в тази класация е шампионът от откритото на Австралия Яник Синер (Ит), следван от №1 в света и рекордьор по титли от “Големият шлем” Новак Джокович (Сър), Данил Медведев (Рус), Карлос Алкарас (Исп) и Александър Зверев (Гер).

От началото на този сезон Григор Димитров е отбелязал общо 180 аса и е на четвърта позиция. Води полският гигант Хуберт Хуркач с 295 директни точки от сервис пред Александър Бублик (Каз) с 230 и Зверев (215).

След представянето си в САЩ българската звезда в тениса се прибра у дома в Монте Карло и вече тренира за сезона на червени кортове. Преди година на “Мастърс 1000” в княжеството Димитров отпадна във втория кръг след загуба от Иржи Лехечка (Чех).

До 9 юни Григор има да защитава само 375 точки и при силни резултати на предстоящите турнири може да се изкачи още в ранглистата.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/