Вторият турски електрически автомобил обещава 600 км пробег

21 January 2024
Георги Луканов
Togg T10F е класически фастбек с електрически мотор. Снимки: производителите
Togg T10F е класически фастбек с електрически мотор. Снимки: производителите

Представиха Togg 10F на изложението за иновации в Лас Вегас

Изложението за потребителска електроника Consumer Electronics Show в Лас Вегас е сцената, на която турският производител Togg представи второто си изцяло електрично возило, наричано от производителите си Smart Device. Е, това “смарт устройство” си е класическа електрическа кола, която се казва Togg T10F: фастбек с пробег до 600 километра.

През 2019 г. все още младият турски производител Togg показа първите си модели. Тогава марката представи предсерийна версия на електрически SUV в C сегмента и на седан.

В момента Togg има на пазара, главно турския, един производствен модел: T10X. Сега

към него се присъединява много по-нисък и по-дълъг автомобил

Това е Togg T10F.

Togg T10F все още не е напълно финализиран, но пред производствения модел, който производителят показа по време на шоуто в Лас Вегас, изглежда готов да бъде свален от производствената линия.

Кросоувърът T10F е дълъг 4,83 метра, широк 1,88 метра и висок 1,56 метра. Това прави електрическия автомобил с пет врати почти 30 сантиметра по-дълъг и повече от 10 сантиметра по-нисък от съществуващия T10X. С 2,89 метра междуосието на T10F също е по-голямо от това на неговия SUV брат. Разликата е 9 сантиметра в полза на най-новия на Togg.

Точно като T10X

Togg T10F е напълно електрически

Togg вече предвижда поне три варианта за новия модел.

Togg T10F RWD Standard Range има мощност 218 к.с. и 350 Nm въртящ момент на електрически мотор на задната ос и 52,4 kWh батерия. Тази комбинация помага на фастбека да достигне 100 км/ч за 7,2 секунди, а максималната скорост е 175 км/ч.

Функцията Rush Hour Pilot позволява да шофирате в задръствания без ръце на волана със скорост до 15 км/ч.
Функцията Rush Hour Pilot позволява да шофирате в задръствания без ръце на волана със скорост до 15 км/ч.

Много по-важен е обхватът му. Според турците това са 350 километра.

За тези, които тези километри не са достатъчни, Togg ще е има на склад и версията T10F RWD Long Range. Има същия електромотор с 218 коня, но ще разполага с по-голяма батерия от 88,5 kWh. Това увеличава пробега до 600 километра.

Над него е позициониран T10F AWD Long Range. Той

има задвижване на четирите колела

благодарение на два електрически мотора и по-голяма батерия. Топ вариантът на турския модел разполага с 435 к.с. и 700 Нм въртящ момент и с тази електрическа мощност ще ускорява от място до 100 км/ч за 4,6 секунди. Обхватът му е 530 километра.

Всеки Togg трябва да може да зарежда бързо до 180 kW и е оборудван с V2L технология. Най-лекият вариант тежи 1939 кг. Двумоторната версия със задвижване на четирите колела и най-голямата батерия е с тегло 2215 кг.

От Togg са убедени, че T10F скоро ще достигне пълния резултат от 5 звезди по време на тестовете за безопасност на NCAP. За целта цялостен пакет от системи за активна и пасивна безопасност ще трябва да бъде стандартен.

 Togg T10F ще се предлага в нива на оборудване V1 и V2. Вариантът V2 включва Rush Hour Pilot,

който ви позволява да шофирате в задръствания без ръце на волана

със скорост до 15 км/ч.

Топ вариантът на турския модел разполага с 435 к.с.
Топ вариантът на турския модел разполага с 435 к.с.

Външният вид на Togg T10X и T10F е създаден в сътрудничество с италианската дизайнерска къща Pininfarina.

В интериора откриваме 12,3-инчов инструментален панел и 29-инчов екран за информация и развлечения. В зависимост от избраната версия Togg предоставя на T10F аудиосистема с 12 високоговорителя и специална социална камера  за запис на видеоклипове в колата.

Най-новият турски EV

се предлага и с електрически регулируеми седалки с функция за памет

Може да се поръча отопление на предните седалки точно както на задните - срещу допълнително заплащане.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/