Най-успелите хора прекарват първите 10 минути от деня си, правейки това

14 August 2023
Теодора Шопова

Освен добър нощен сън, няма нищо по-важно за един страхотен ден от това как го започвате. Как да имате добър ден зависи от първите 10 минути на сутринта ви.

Сутрешната ви рутина звучи ли така?
Звъни алармата. Натискате режим „дрямка” и затваряте очи. Звъни алармата. Натискате дрямка. Звъни алармата.

Най-накрая се предавате и отваряте очи.

Проверявате Instagram. Виждате красивите снимки на красиви хора. Затваряте приложението.

Проверявате Facebook. Слагате по някое и друго сърчице.

След това четете новините, след което се депресирате от състоянието на света. Проверявате имейла си и си спомняте 10 милиона неща, които трябва да бъдат извършени преди обяд.
Скачате от леглото, осъзнавайки, че изоставате с 20 минути.
Състезавате се със самите вас, стресирани до максимум и вече вървите по низходяща спирала.

Ако се разпознавате в това описание, не сте сами. Какво ще стане, ако вашата сутрин можеше да изглежда различно? Ами ако инвестирате само 10 минути всяка сутрин, за да направите остатъка от деня си фантастичен?

Може да направите някои прости подобрения в сутрешната си рутина, за да станете по-продуктивни, по-здрави и по-щастливи в процеса. Започнете, като оставите телефона си и не го докосвайте, докато наистина не ви потрябва.

Пет неща, които най-успелите хора правят през първите десет минути от деня си

1. Хидратират се
Преди да направите каквото и да било, седнете и изпийте чаша вода. Тази течност подхранва, хидратира, стимулира и дори събужда храносмилателната система.
Дехидратацията е водеща причина за умора, така че пиенето ще ви държи нащрек по-късно, когато енергията ви се срине.

2. Те изразяват благодарност
След като изпиете водата, отделете малко време само за дишане. Докато правите това, обмислете всичко в живота си, което ви кара да сте благодарни. Може би сте щастливи да имате любовта на вашето семейство, здравето, храната на масата и пълноценната работа - или просто оценявате обещанието за нов ден.

3. Те се вдъхновяват
Отделете няколко минути, за да си припомните крайната си цел - това, което е най-важно за вас в живота ви и всичко, което искате да внесете в него. Разгледайте визията си за това.

Погледнете я така, сякаш е за първи път. Свържете се с това, което ви вдъхновява и движи. Насочете как искате да се чувствате и каква увереност искате да внесете в деня.
Прочетете някои цитати или утвърждения на глас за допълнителен тласък на мотивация.

4. Те намират фокус
Сега, когато сте наясно как искате да се чувствате и може да си представите стремежите си, направете избор, който е в съответствие с тези резултати.

Усъвършенствайте едно или две неща, за да направите днешния ден страхотен и изложете намеренията си. Може да ги отбележите във вашия календар, ако това помага. С ясни цели и ясен път може да спечелите деня.

5. Те се движат
Не е нужно да се ангажирате с пълна тренировка всяка сутрин, за да извлечете ползите от упражненията. Практиката тук е по-важна от продължителността и дейностите не трябва да са сложни.

Започнете с няколко разтягания и йога пози, след което направете няколко повторения с тежест на ръцете. Това ще бъде достатъчно, за да накара сърцето ви да изпомпва и да циркулира кислород.
Вземете тази инерция и я оставете да ви води през деня.

След като изпробвате тези стъпки, направете ги ежедневен ритуал. Необходими са 3 седмици, за да се превърне нещо в навик, който остава. След това си поставете цел да прилагате тази сутрешна рутина в продължение на три месеца.

Забележете как се чувствате, колко постигате всеки ден и какво друго се променя в живота ви. Ще се изненадате какво въздействие ще имат тези 10 минути.
Почувствайте се по-жизнени физически и емоционално, с добавена благодарност и радост и свършете повече, отколкото някога сте смятали за възможно. Вие си заслужавате!

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/