3 корекции в първите фази на секса, за да не се сдобиете с разбито сърце

05 May 2023
Вяра Султанова

Напоследък брачните консултанти съобщават данни, които, меко казано, изненадват. Те твърдят, че има двойки, които са над 80 години, със съпътстващи заболявания, но въпреки това все още правят секс, докато партньори в своите 30 години са спрели да си разменят плътски ласки.

Шокиращо, нали? Терапевтът Джейкъб Браун споделя, че това е едно доказателство, че възрастта и етапът от живота не са причините, поради които сексът умира в брака.
Какво кара двойките да спрат да правят секс и да се окажат от него, след като са били наранени след изневяра на партньора си?

Кои са трите начина да коригирате сексуалния си живот рано, за да избегнете разбито сърце по-късно?

1. Избягване на недоразумения
Оръжието, от което се нуждаете, за да се борите с този враг? Кураж.
Ако има нещо, които ви притеснява в сексуалния ви живот, не го крийте под дюшека, а го съобщете на половинката си. Той или тя не четат мисли и няма как да знаят, че вие вътрешно страдате заради нещо неизказано.

Имайте смелост да казвате истината, защото когато тя липсва от отношенията, хората имаме склонността правим възможно най-лошите предположения защо нещо се случва.

Мълчанието води до това, че не след дълго двойките вече не са най-добри приятели. Тъй като те започват да се страхуват все повече и повече да говорят, сексът спира, романтиката замира и те започват да живеят като съквартиранти, които се грижат за дома и децата, докато всеки от тях се чувства все по-отчаяно сам.

2. Изговорете най-тежките си чувства на глас
Младите двойки нерядко се страхуват от спорове и по този начин да избягват важното показване на различията, което може да доведе до по-голямо разбирателство. Част от балона на новата любов е погрешното схващане, че двамата са сродни души, емоционални близнаци. Внезапното разпердушинване на тази илюзия често кара съпругът или съпругата - или и двамата - да започнат да се страхуват, че са избрали грешния партньор. Дълбоко в себе си, независимо дали го съзнават или не, те копнеят партньорът им да е телепат.

3. Поддържайте комуникационните си умения на ниво
Не може да излекувате липсата на секс в брака с няколко срещи или да се опитате да подправите сексуалния си живот с нещо ново като садо-мазо играчки.

Това, което обикновено убива сексуалния ви живот, не е загубата на желание, а загуба на интимност, доверие и емоционална връзка. Те са подкопани от неразрешени проблеми в брака; включително негодувание, неизказани чувства, срам и разочарование.

За съжаление, когато способността да се говори за всичко и всичко си замине, не само сексът е жертва, но бракът е отворен за заплахата от афера.

Затова казвайте, каквото трябва да кажете. Дори когато е трудно. Дори когато сте уплашени.
Защото да загубите връзка с този, когото обичате, е много по-страшно.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/