Това ли е селфито, което разкрива, че Ружа е в Дубай през 2018 г.?

27 March 2023
Цветелина Танкинска
  • Брат й Константин Игнатов запечатва момент от престоя си в Арабското емирство
  • Анализът на снимката: Направена е в задната градина на къща с адрес в крайбрежния квартал Джумейра Лейк Тауърс

Разкрива ли селфи, направено от брата на Ружа Константин Игнатов в Дубай през февруари 2018 г., че тя е жива и се намира именно в Арабското емирство?

Подкастът на BBC, създаден специално за издирваната криптокралица, загатва, че снимката е едно от доказателствата, подкрепящи тази версия. В последния 11-и епизод "Operation Satelitte", който бе пуснат на 19 октомври 2022 г., разследващите журналисти обясняват, че фотосът на един от най-близките й хора е нелепа грешка, даваща отговор на въпроса къде е издирваната бегълка от правосъдието.

"24 часа" успя да открие снимката на Игнатов в един от профилите му в социалните мрежи. Точната й дата е 15 февруари 2018 г.

Информацията, разпространена днес в наши медии, че той е отбелязал като локация "България", а не Дубай, всъщност е невярна. Страната ни е добавена единствено като хаштаг (#bulgaria - бел.ред.), а местоположението е "Dubai, UAE". Нещо повече - оказва се, че Константин е празнувал рожден ден, защото под публикацията валят честитки. Към нея добавя описание: "Тъкмо се събудих и вече получих повече от 200 съобщения. Вие луди хора (влюбена емотиконка). Режим "рожден ден" включен." 

Какво още представя последната серия на подкаста за Ружа?

След като слиза от полета си с Ryanair на 25 октомври 2017 г., тя пътува до Солун. След няколко дни се връща в България. Според една от теориите Христофорос Аманатидис - Таки й е помогнал за организирането на безопасно преминаване с кола между двете страни.

Германската полиция, която се появява в централата на OneCoin в София през януари 2018 г. я убеждава, че родината й не е безопасното убежище. През следващите няколко месеца Игнатова е била забелязана многократно в Дубай: в луксозен търговски център, в ресторант и на частна яхта. Източници на Daily Mail казват, че по това време Ружа, която има разрешение за престой, живеела съвсем необезпокоявано в Дубай. В онзи момент била убедена, че дори германците или американците да знаят къде се намира, шансовете за екстрадиция са практически нулеви.

Според разследващите журналисти снимка в Instagram на брат й от началото на 2018 г. е предпоставка за това, че тя се крие в тайно имение в Дубай. Репортерите започват да търсят мястото с помощта на Google Maps и Google Images. Анализът на селфито показа, че то е направено в задната градина на къща с адрес в крайбрежния квартал Джумейра Лейк Тауърс в Дубай. Това потвърждава и слуха, че Игнатова има луксозен дом в града в частен комплекс, подкрепен от документи за собственост, които са изтекли в Dark Web. По-късно в съда, брат ѝ също споменава "имение в Дубай“, което струва около 10 млн. евро.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/