Снимайте как се целувате и изпратете, за да научи целият свят за вашата любов на 14 февруари

07 February 2023
24 часа
Целувка пред “Целувката”

СНИМКА: SANDRO ZANZINGER/BELVEDERE, WIEN
Целувка пред “Целувката” СНИМКА: SANDRO ZANZINGER/BELVEDERE, WIEN

Дворецът “Белведере” във Виена предлага професионални фотографи пред картината на Густав Климт

Виенският дворец “Белведере” отваря извънредно залите си за желаещите да се снимат как се целуват пред прочутата картина на Густав Климт “Целувката”. Това ще се случи на 14 февруари в галерията “Горно Белведере” от 18.30 до 21.00 ч., извън обичайното работно време.

Професионални фотографи ще запечатат всяка целувка, запазвайки я като романтичен спомен.

Смята се, че на картината Климт е изобразил себе си и любимата си Емилия Фльоге. Мъжът покровителствено е надвесен над жената, като е обхванал лицето ѝ в шепи. Тя го е прегърнала през врата, коленичейки боса върху китни поля в поза, символизираща пълно примирение и отдаденост. Очите ѝ са блажено затворени. Целувката не е по устните, което би я направило плътска, а по лицето. “Целувката” на Климт е едно от най-известните произведения на изкуството в света.

Къде да се снимат влюбените в България, ако нямат възможност да отидат във Виена за 14 февруари? Навсякъде! Просто се снимайте как се целувате и ни изпратете снимките в “24 часа”.

Вашата любов е най-красивото нещо. А не някаква картина на някакво специално място.

Пратете ни снимки от вашите целувки и ние ще ги публикуваме на сайта на “24 часа” за 14 февруари. Нека всички научат за вашата любов.

Очакваме вашите влюбени снимки на адрес 24ojivlenie@24chasa.bg. Няма възрастови и полови ограничения.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/