Първите слънчеви очила Bugatti - от 1200 до 14 000 евро

07 February 2023
Георги Луканов
Bugatti и дизайнерът Лари Сандс представиха първата колекция слънчеви очила на автомобилната марка. СНИМКИ:BUGATTI
Bugatti и дизайнерът Лари Сандс представиха първата колекция слънчеви очила на автомобилната марка. СНИМКИ:BUGATTI

Bugatti и дизайнерът Лари Сандс представиха първата за луксозната марка колекция слънчеви очила в Милано. Цената на модерните рамки варира между 1200 и 14 000 евро. Collection One включва девет различни модела, всеки в 37 броя разновидности. 9-те модела в колекцията и 37-те модификаци, са налични в различни материали, включително паладий, сребро проба 925, въглеродни влакна и абанос.

В очилата на Бугати освен, че се използват редки материали, са разработени и нови производствени техники, които никога преди не са били използвани в областта на оптиката. Всяко парче, от което се правят очилата, е щателно изработено в Япония от сребро проба 925, покрито с истинско 18k злато и паладий – най-скъпите материали в света.

Използването на техниката PVD, процес, при който твърд материал се напръсква под вакуум и се отлага върху повърхността на очилата, за създаване на Collection One е друг голям пробив за индустрията. PVD действа като диамантено покритие, създавайки повърхност, която е много устойчива на износване.

„Когато от Bugatti се свързаха с мен, бях малко изненадан, но беше истинска чест да бъда помолен от най-мощния и луксозен производител на автомобили в света да се погрижа за създаването на първата му марка очила. Bugatti Eyewear е един от най-неочакваните ми проекти досега", казва дизайнерът Лари Сандс, на който му отне две години да създаде колекцията слънчеви очила.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/