45-годишен милионер иска да е като на 18, помагат му 30 лекари

07 February 2023
24 часа
Техномагнатът Браян Джонсън
Техномагнатът Браян Джонсън

За целта техномагнатът Браян Джонсън харчи по 2 млн. долара годишно

Системата, която мъжът прилага, включва веганска диета от 1977 калории дневно, всеки ден тренировки по 1 ч, лягане винаги по едно и също време, като два часа преди това носи очила, блокиращи синята светлина

45-годишен мултимилионер е решил да върне времето назад с различни подмладяващи техники и упражнения и консумирайки единствено суперхрани, разказва агенция Блумбърг. Техномагнатът Браян Джонсън е нарекъл проекта си “Блупринт” и за осъществяването му харчи по 2 млн. долара годишно.

Браян твърди, че откакто се е впуснал в начинанието си, подпомогнато от екип от 30 лекари,

вече е намалил биологичната си възраст до 37 г.

Крайната цел е 70 органа в тялото на предприемача – мозък, сърце, черен дроб, бял дроб, бъбреци, кожа, сухожилия, жлъчка, зъби и пр., да започнат да функционират като при 18-годишно момче. За да я постигне, Джонсън се е превърнал доброволно в опитно свинче за прилагането на най-авангардните научни експерименти в сферата на удължаването на живота. Богаташът признава, че може да мине за луд, но това никак не го тревожи.

Системата, която мъжът прилага, включва веганска диета от 1977 калории дневно, всекидневни тренировки по 1 час, като 3 пъти в седмицата те са интензивни, лягане винаги по едно и също време, като два часа преди това Браян носи очила, блокиращи синята светлина. Всичките му физически показатели се наблюдават непрекъснато. Всеки месец пък той се подлага на десетки изследвания, някои от които са доста екстремни и болезнени, след което резултатът от тях се измерва с кръвни тестове, ядрено-магнитни резонанси, ултразвук и колоноскопии.

Всичко това обаче се отплаща, защото има доказателства, че Джонсън е по-здрав и в много по-добра форма от повечето 45-годишни мъже.

Телесната му мазнина варира между 5 и 6%,

така че мускулите му са стегнати и на показ. Но онова, което най-силно интригува лекарите, е какво се случва вътре в тялото му. Тестовете показват, че сърцето му е на 37-годишен човек, кожата – на 28-годишен, а капацитетът на белия дроб за практикуване на фитнес – на 18-годишен. Хората от екипа твърдят, че всички показатели, които следят, показват подобрение.

Ръководителят на екипа Оливър Золман обаче посочва, че работата му с Джонсън е едва в началото си и трябва да бъдат проведени още стотици процедури, включително някои експериментални генни терапии. “Все още не сме получили забележителни резултати, постигнали сме разумни резултати, които бяха очаквани”, казва ученият.

Но за Браян успехът вече е налице.

“Това, което правя, може да изглежда екстремно, но се мъча да докажа, че

самоунищожението и упадъкът не са неизбежни”,

казва той.

Когато е около 30-те, Джонсън създава компания за електронни разплащания, която става голям пазарен удар, но дългите часове работа и стресът довеждат предприемача до свръхтегло, депресия и дори мисли за самоубийство. През 2013 г. той продава компанията си за 800 млн. долара и се заема да търси спасение от дупката, в която е изпаднал. Това включва желанието да научи повече за своята биология. Така милионерът първо създава биотехнологична компания, а после

разработва шлем за анализиране на мозъчната активност,

за да се види как действа сивото вещество. Изследователите използват тези шлемове, за да определят влиянието на медитацията и на халюциногенните вещества и да открият път за облекчаване на хроничните болки.

Самият Джонсън започва да се занимава с тялото си, минава на здравословна диета, започва да приема добавки и коктейли от витамини. Днес всекидневието му започва в 5 ч сутринта с приемането на редица вещества – ликопен за подобряване на състоянието на артериите и кожата, метформин за предотвратяване на полипи в дебелото черво, турмерик (куркума), черен пипер и корен от джинджифил за чернодробни ензими, цинк като добавка към веганската диета и микродоза литий за мозъка.

Следва едночасова тренировка с 25 упражнения и приемане на зелен сок, пълен с креатин, който снабдява мускулите с енергия, какаови флаваноли, колагенови пептиди и други екстри. (Какво яде милионерът - виж в карето.)

След хранене Джонсън си мие зъбите и ги чисти с конец, плакне с екстракт на масло от чаено дърво и прилага антиоксидантен гел. Според лекарите състоянието на венците му е като на 17-годишен младеж. Всеки ден подмладяващия се милионер мери теглото си, индекса на телесната маса, телесните мазнини, температурата по време на ходене, глюкозата в кръвта, вариациите на сърцебиенето, нивото на кислород по време на сън. Непрекъснато се подлага на тестове на кръвта, урината и изпражненията, за да проверява бъбреците, простатата, щитовидната жлеза, червата, стомаха. До момента е изследвал дебелото си черво над 33  000 пъти.

Вече не се излага на слънце, а за да поправи нанесените по-рано щети по кожата си, прилага 7 различни крема

дневно и всяка седмица преминава през пилинг и лазерна терапия. Звукова терапия подобрява чуването с лявото ухо, пострадало, докато е бил дете.

Лекарите от екипа помагат със скенерите и тестовете, разчитат резултатите и дават съвети кое според тях е полезно и кое може да се окаже опасно. В един момент например телесната мазнина на Джонсън паднала под 3%, което застрашило работата на сърцето.

Всичко това изглежда изтощително, но на техномагната му харесва, както и на 17-годишния му син. Момчето в възприело някои от практиките на баща си, но не всички, а само онези, които му допадат. В крайна сметка тийнейджърът все още няма нужда да се подмладява.

Сложна и скъпа, програмата на милионера има последователи, но и много критици, които са убедени, че той има хранително или психическо разстройство и че е фанатик, който води скучен и еднообразен живот. За да убеди скептиците, Джонсън е избрал пълната прозрачност – на уебсайта на проекта той публикува всички подробности около промените в състоянието си. Ексцентричният богаташ смята, че колкото по-популярен става неговият начин на живот, толкова терапиите, които прилага, ще са достъпни за повече хора.

Трите порции на Браян

Първата порция за деня съдържа:

300 гр варена черна леща, 250 г броколи, 150 г карфиол, 50 г гъби шийтаке, скилидка чесън, 3 г корен от джинджифил, 1 лайм, 1 чаена лъжица кимион, 1 чаена лъжица ябълков оцет, 1 чаена лъжица конопени семена. Накрая се добавя и една супена лъжица висококачествен зехтин.

Второто ястие са ядките:

3 супени лъжици смляна макадамия, две – орехи, една – ленено семе, половин бразилски орех, една лъжица натурално какао на прах, една – слънчогледов лицитин на прах, половин лъжица канела. Ядките вървят с плодове - една купичка малини/къпини/боровинки и три череши, 50-100 мл бадемово мляко, 50 мл прясно изцеден сок от грейпфрут.

Третото ядене:

само зеленчуци и ядки, но не бива да надвишават 500 калории.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/