Над 265 000 души посетиха салона в Брюксел

24 January 2023
Георги Луканов
Юбилейното 100-тно издание на салона в Брюксел мина при огромен интерес. СНИМКИ: ГЕОРГИ ЛУКАНОВ
Юбилейното 100-тно издание на салона в Брюксел мина при огромен интерес. СНИМКИ: ГЕОРГИ ЛУКАНОВ

100-ното издание на автомобилното изложение в Брюксел привлече повече от четвърт милион посетители. Това обявиха от автомобилната федерация Febiac в неделя, в последния ден на събитието. Организаторът говори за посещенито като "феноменален успех". Над 265 хиляди души са дошли да разгледат колите в столицата на Белгия.

„Това прави автомобилното изложение все още най-популярното събитие на закрито в Белгия. Посрещахме около 30 000 души на ден“, казва Габриел Гофой, директор на Febiac и автосалона. „При сегашния капацитет от 6 зали това е границата, трябва да остане приятно за хората.“

Автомобилното изложение беше рекламирано като "шоуто на зелените автомобили". От 400-те разположени коли по щандовете 200 бяха електрифицирани. Седем китайски марки от общо 60 присъстваха за първи път на салона в белгийската столица.

Организаторите отчитат, че най-вече фирмите се интерусуват в момента от покупката на електрически автомобили, защото за частни лица цената в повечето случаи е твърде висока.

Климатичните активисти на Extinction Rebellion умишлено откраднаха седем големи билборда и 70 плаката по автобусните спирки в Брюксел миналата седмица по време на автомобилното изложение.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/