Астрологът Венета Матева: 2023-та е големият добродетел, който ще раздава щастие на повече зодии

01 January 2023
Венета Матева
астролог Венета Матева
астролог Венета Матева

Венета Матева е астролог, който не се свени да изтупа звездния прашец на планетите. Тя умело начертава най-прекия и лек маршрут до чудесата, предопределени ни от небесните тела и ни предупреждава за препятствията, които ще се опитат да оставят горчив вкус в душите ни. 
Тя е автор на книгата за астрология „Сигурна промяна – 2020 година”, която е написана през призмата на асцендента, а не на същинския зодиакален знак. С нея по традиция разтърсваме предвещанията на звездите за идната година, за да сме наясно за подводните камъни и за благодатта, които ще срещнем през следващите 365 дни. 

След като беше обявен официално краят на пандемията от COVID-19, очаква ли се нещо ново на небосклона, което може да предупреждава за глобална здравна заплаха през 2023-та?
Това, което се случи през 2020 година, няма предпоставки да се повтори през новата година. Възможно е да се появи мутация на вируса, но светът и медицината е подготвена за това и смятам, че ситуацията ще бъде овладяна. Сатурн - планетата, която въвежда ред и правила, от месец март ще навлезе в знак Риби, което ще даде енергия, идеи и възможности за иновации в медицинското обслужване. Очаквам в следващите две години да бъдат подобрени съществуващите ваксини, както и да се открият нови начини да бъдем защитени и предпазени от идващите болести. Съветвам погледа на хората да бъде насочен към подкрепа на имунната им система с помощта на хомеопатия, алтернативна медицина, билки и духовни практики. Подходящо е да си напомним един цитат на Хипократ: „Болестите идват отвън - изцелението отвътре“.

Какво предвиждаш за догодина в енергиен план? Какво ще се случва на небето?

Предстои ни динамична и интересна година, съпроводена от редки събития на небето. За първи път от 245 години насам най-бавната планета в Слънчевата система - Плутон, през месец март ще навлезе в знак Водолей. Последно такова пътуване на планетата през знака се е случвало между 2 декември 1778 г. и 10 април 1797 г.

Нейното влизане във Водолей през 2023 г. няма да е окончателно, защото с няколко ретроградни движения до ноември 2024 г. ще се връща в знак Козирог, но след това окончателно ще започне своето дълго гостуване в знак Водолей, което ще продължи до март 2043 г. Предстоят ни 20 години мащабни промени, които ще бележат света завинаги.

Плутон е малка по големина, бавна, но много ключова за обществото и Земята планета. Управлява знак Скорпион и се свързва с трансформацията, прераждането, смъртта и живота. Промените, които създава, са бавни, но неизбежни. Темите на Водолей са свободата, независимостта, политиката, иновациите, промяната и откритията. Плутон не говори само за промени на лично ниво. Разбира се, движението ѝ във всяка рождена карта ще предизвика аспекти и промени, но тя е и планета на обществото, социалните прослойки и маси, политиката, подземния свят и устройството на света. Предстои ни да преживеем разпад на стар и установен световен ред във връзка с политически системи, съюзи, граници, отношения и принципи. Накратко казано, Плутон ще разруши всичко ненужно и нефункциониращо до момента и на негово място ще създаде нов свят със стремеж към повече свобода, правда и независимост. Ще има напредък в квантовата физика, астрономията, финансовата система и работните процеси. Предстои все повече техниката да замества човешкия труд. Професиите, които не могат да бъдат заменени от машини, ще поскъпват.

Сатурн - планетата на уроците, през март месец ще смени знак и ще започне пътуване в знак Риби, което ще продължи до май 2025 г. Последното му минаване в този знак е било в периода между 1993 и 1995 г. Това ще наложи промени и създаване на нови принципи в областта на медицината, духовните учения, езотериката, алтернативната медицина и пътуванията зад граница. Възможно е грижата към околната среда и природата да бъде облечена в закони, наредби и нормативни документи.

В негативен план може да очакваме природни катаклизми и наводнения. Времето е хубаво за духовно израстване, занимания с йога и медитация. Много от хората ще имат пророчески сънища, които ще им бъдат верен помощник през годините.

Юпитер - планетата на късмета, ще се движи през знак Овен до средата на месец май и след това с удоволствие ще започне разходка в знак Телец. Това ще направи годината разнообразна и пъстра за всички знаци.
2023 година - големият добродетел, ще е щедър по различен начин и ще иска да раздава щастие на повече зодии.

Горещо лято ще ни предложи ретроградната Венера в знак Лъв. Нейното обратно движение ще се случи между 22 юли и 4 септември. Това не е подходящо време за сключване на брак, подписване на важни договори, скъпи покупки, козметични процедури, естетична хирургия и търсене на сериозни любовни отношения.

Това са накратко основните събития на небето, които ще ни предложат една пъстра на преживявания, градивна и динамична година.

Това значи ли, че Плутон ще започне грандиозни и категорични промени в политиката. Какво да очакваме?
Да, промените са неизбежни. Между март 2023 г. и ноември 2024 г. ще имаме време и възможност да се настроим за тези промени. Плутон във Водолей ще предизвика революции и несъгласие със стари социални принципи и правила. Ще се променят държавните граници и е много вероятно старите съюзи да се трансформират в нови. През предходното му пътуване в знака се е случила Великата френска революция с лозунга „Единство, братство и равенство“. Създадени са конституцията на САЩ и Законът за правата (колективно име на първите десет поправки на споменатия върховен закон на Америка). Смятам, че тези промени вече се усещат с протестите на жените в Иран, насочени против дискриминацията и подчинението, на които са подложени от години.

Плутон във Водолей има за цел да сложи край на ограниченията, дискриминацията, неправдата и монархията. Страните, които се управляват от еднолична власт, ще трябва да променят структурата си. Всеки самозабравил се лидер си отива.

Противоположният знак на Водолей е Лъв. Лъвът е знак, свързан с короната, егото, самодоволството и едноличната власт. Плутон е преминавал през него между август 1938 г. до юни 1958 г. В идващите 20 години, всичко, което е създадено в този период, ще рухне и на негово място ще се създаде нов световен ред.

Има ли изгледи да приключи войната в Украйна?
През 2022 година имаше няколко транзита на важни планети, които разкриваха важни е негативни събития за държавата. Плутон от година се разхожда по асцендент в картата на страната и прави положителен аспект с Марс, позициониран в 8 дом. Юпитер планетата на късмета през изминаваща година по никакъв начин не е помагала на Украйна, а Сатурн - планета на трудностите, прави съвпад с Луната, която изобразява хората в страната. Това са част от факторите, които разкриват трудностите и перипетиите през които народа и страната преминават.

Между 27 декември и края на януари 2023 г. Сатурн за последен път ще премине през Луната в картата на държавата и има вероятност отново да донесе сътресения, трудности и катаклизми. Въпреки това имам надежда за край на войната и преминаването ѝ в друга фаза след юли 2023 г., когато кармичните възли ще преминат в знаците Овен и Везни. Тогава ще има повече възможности за преговори и разбирателство. След месец март партньорите на двете страни в конфликта ще настояват за прекратяване на военните действия и стигане на споразумение за примирие. Звездите дават възможни прозорци за мир, но решенията се взимат от хората. Планетите са благоразположени в два периода март - април, ноември - декември. В най-песимистичен вариант защитата на Украйна да продължи до март - април 2024 г. След това следва свобода, развитие, растеж и напредък за страната. Планетата на късмета Юпитер ще донесе на украинския народ заслужената свобода, икономическо развитие и обновяване. 

Кои знаци ще бъдат късметлии?

До юни на блага, щастие и късмет ще се радват всички Овни, Близнаци, Лъвове, Стрелци и Водолеи. Във втората половина на годината благоденствие и лекота ще имат родените в първа и втора декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби.

Колко пъти Меркурий ще бъде ретрограден и има ли момент, когато това по-скоро би било позитивно, отколкото плашещо?
Годината започва и завършва с ретрограден Меркурий в знак Козирог. През 2023 г.,той ще е ретрограден 4 пъти само в земни знаци. Това е подходящ период за анализ, ревизия и стари дела. Обратното движение на планетата ни дава време за равносметки, поправки и повече мъдрост в онова, което правим. Ако избягваме неговите ограничения, той винаги е полезен и градивен.

Ето ретроградните му периоди:
29.12.2022 г. – 18.01.2023 г., Козирог 24 – 8 градуса;
21.04.2023 г. – 14.05.2023 г., Телец 15 – 5 градуса;
24.08.2023 г. – 15.09.2023 г., Дева 21 – 8 градуса;
13.12.2023 г. – 01.01.2024 г., Козирог 8 – 22 Стрелец.

Кои ще са най-добрите месеци за сключване на брак?
Като избегнем периодите на ретрограден Меркурий, Венера и Марс, останалото време е подходящо на общия фон, без да се анализира всеки личен хороскоп. Това са месеците февруари, март, до 20 април, след 15 май, юни, до 20 юли, след 16 септември, октомври, ноември, до 10 декември.

Би ли описала с едно изречение следващата година за всеки знак?
Първите пет месеца от годината ще бъдат разкошни за всички Овни, Лъвове и Стрелци. Те ще имат късмет, енергия и подкрепа от звездите, за да сбъдват планове и мечти. Във втората половина на годината ги очаква развитие на онова, което за започнали.

След месец юни попътен вятър ще застигне всички Телци, Деви и Козирози. Те могат да очакват развитие в бизнес план и реализирани проекти. Любовта ще им дава щедро обич и подкрепа. В първите месеци от годината ще се радват на спокойствие и лекота.

Водолеите и Близнаците ги очаква щастлива и изпълнена с възможности година. С успех ще се увенчаят всички нови занимания и проекти. Възможни са запознанства и започване на нови лични отношения.
Раците и Рибите също ще имат подкрепа от планетите за стартиране на нови занимания и бизнес. В настоящето си работно място могат да очакват развитие и напредък в първите пет месеца от годината.

Везните ще срещат трудности през първите пет месеца от годината.
Времето е хубаво да преразгледат плановете си и след месец юни да бъдат активни в решенията си.

Скорпионите ще имат подкрепа в начинанията в първата половина на годината. Във втората им предстоят важни решения и доказване на работното място. Решенията за ново начало в средата на годината са подходящи, ако имате нужда от промяна.


Какъв е най-големият коз на 2023-та?

Смятам, че има три събития на небето през идващата 2023 г., които ще ни дадат глътка въздух и светлина. Разчитам бързото движение на планетата на късмета Юпитер и преминаването ѝ през два знака за добър символ, защото ще донесе подкрепа и късмет на повече зодии.

Излизането на кармичните възли (Раху и Кету) от оста Телец - Скорпион през месец юли, също ще донесе лекота и спокойствие на Земята. С това ще приключи процес на разделяне, трансформация и много смърт.
Годината ни е пощадила от гледна точка на затъмнения. Затъмненията са мощна енергия, която отключва големи и значими събития. Тази година предстоят две слънчеви и две лунни затъмнения. Обичайно са шест през годината. Видимо от България ще бъде единствено лунното затъмнение на 28 октомври в Телец. Луната е благоразположена към човеците и ще предизвиква по-малко трудни решения и избори отколкото в предходни години.

Според китайския хороскоп 2023 е годината на Водния заек. Какво казва астрологията за позитивите и негативите, които ще се случат под този знак?
Китайската нова година се случва на първото новолуние в западната астрология, което през 2023 г. е на 21 януари. Заекът в Китайската астрология отговаря на знак Риби в познатата западна астрология. Това ще е година на мъдрост и добрина. Заекът е хубаво животно и ще ни носи закрила, подкрепа и много късмет.

Каква е новата година спрямо нумерологията?
Цифрата на 2023 година е 7. Седмицата е свързана с планетата Нептун и комуникира отново със знак Риби. Това е числото на сътворението, зрелостта, уроците, мистиката, интуицията, сънищата, духовното израстване, вярата и безусловната любов. Вибрацията му е силна и божествена. Олицетворява спокойствието, откровената обич, надеждата, вярата, издигането над материалния свят и достигане до висшето съзнание. Тези, които се движат по пътя на добротата, любовта и грижата, ще преминат през годината леко и градивно. Ще бъде по-трудно за онези, които са вкопчени в материалния свят, контрола и очакванията.

Имаш ли рецепта за по-лека и хармонична година?
2023 г. е година на преход между разума и сърцето. Съветвам хората да отворят сърцето си за нови знания. Да вярват повече в себе си. Да се обичат и да ценят другия. Да нямат очаквания и да се опитат да контролират събитията в живота си в разумни граници. От идващата година започва процес на глобална промяна в света и оттам в живота на всеки от нас. Ще преминем по-лесно единствено с чиста вяра и безусловна обич към нас самите и хората около нас, независимо какви са те и какви грешки правят.

Цветът на новата година е лилав във всичките му гами. Добавете в гардероба си цвета на люляка, сложете нюансите му на телефона и лаптопа си. Купете си лавандула и се обградете с цветя.

Желая на всички гостоприемна и добронамерена година!


Бъдете здрави и благословени,
астролог Венета Матева

Най-сериозна точност се постига при персоналната прогноза. Нашият астролог Венета Матева може да се срещне с вас и да погледне в детайл и дълбочина астрологичната ви карта, така че да стъпите в утрешния ден с повече знание и с повече увереност. Може да се свържете с нея чрез нейната страница във Фейсбук или чрез или чрез официалния й сайт.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/