Фотографът, който впечатли най-богатия човек: Не бих работил за Илон Мъск

02 December 2022
Хортензия Маркова
  • Не мисля, че има какво да си кажем с него, ако се видим, казва пред “168 часа” Владислав Терзийски
  • В много екстремни ситуации съм бил. В планината при гръмотевична буря, докато падат мълнии около мен, и заровен в преспи по склонове с опасност от лавини
  • Преследвам кадъра, както ловците плячката си

Народът тръпне. Светът научи за прелестите на Северозападна България, способни да засенчат Марс и да грабнат вниманието на най-богатия човек в света. Баби плетат терлици, общинари пресмятат могат ли “да стегнат” по-неугледните улици, местни ресторантьори подготвят най-шикозните си менюта в очакване на височайшия гост, за когото всички се надпреварват да обещават невиждани преживявания у нас... засега само в социалните мрежи, където шегите не могат да бъдат отделени от истината. Така, докато едни наистина очакват Илон Мъск да ни дойде на гости догодина - вероятност, обявена от министъра на туризма Илин Димитров, други изобщо не вярват, че това ще се случи.

Неоспоримият факт, който отприщи лавината от емоции, е, че собственикът на SpaceX наистина се възхити от снимка на Белоградчишките скали, която сподели в своя туитър с обяснението, че е мислел, че това е от компютърна игра. Кадърът е дело на фотографа Владислав Терзийски, който сподели повече за своята работа в интервю за “168 часа”.

- Голяма истерия се развихри от възможността Илон Мъск да посети България. Как се чувствате като основен "виновник" за това?

- Доста поласкан, но не се възгордявам. Просто един човек е харесал моята снимка. Да, от този човек зависят много неща на много места и прави неща, които друг не прави, но за мен това е просто гъделче.

Какъв е най-интересният комплимент или шега около това, че най-богатият човек в света се е впечатлил от неговия кадър и защо не би работил с него, четете тук.

Вечерната буря над София, 2016 г.
Вечерната буря над София, 2016 г.
Родопи, след-залезно на язовир "Широка поляна"
Родопи, след-залезно на язовир "Широка поляна"
Разходка из Алпите.
Разходка из Алпите.
Седемте рилски езера, Млечния път и оранжевия дом.
Седемте рилски езера, Млечния път и оранжевия дом.
Фарьорските острови. Северното сияние пробива облаците.
Фарьорските острови. Северното сияние пробива облаците.
Храм-паметник "Александър Невски", зимна София.
Храм-паметник "Александър Невски", зимна София.
Доломитите, Италия
Доломитите, Италия

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/