9-те сексуални позиции, които ни помагат да се влюбим

06 October 2022
София Вътова

Няма съмнение, че определени сексуални позиции улесняват по-високи нива не само на физическа, но и на емоционална интимност.
Контактът с очите, целуването, ласките, доверието и гледането са емоционални допълнения към физическото преживяване на секса.
Някои сексуални позиции позволяват на двойките да надхвърлят сетивното си преживяване, засилвайки срещите им, зареждайки ги с по-голямо значение.

1. Жена на върха
Мъж, легнал по гръб с жена върху себе си, може да бъде уязвима позиция и за двамата партньори, което само по себе си може да създаде интимен секс. Той трябва да разчита на нейните решения, докато тя е изложена безцеремонно на показ.

Тази секспоза е идеална за много докосвания и интимни ласки.

2. Дръж ме
В тази поза за секс мъжът държи жената така, сякаш току-що е скочила в ръцете му.

С нейните крака, увити около кръста му и ръцете й около врата му, тази любяща поза е благоприятна за бавни движения, страстни целувки и романтично поклащане.

3. Подобрена мисионерска
Мисионерската поза вече е интимен начин за секс, с близки лица и контакт с цялото тяло. За да засили емоционалната интимност на мисионерската поза, мъжът може да държи дупето на жената или да премести краката си отвън на нейните, за да обгърне по-пълно тялото й.

Тази позиция също предлага добър подход за анален секс чрез запазване на емоционална интимност лице в лице.

4. Лъжица
Въпреки че няма зрителен контакт при лъжицата, тази сексуална поза създава интензивна емоционална свързаност, тъй като мъжът предпазва жената с цялото си тяло.

Това също е чудесна позиция за докосване, стискане, триене и дори държане с ръце, което може да бъде невероятно интимно по време на секс. Тази поза се смята за една от най-добрите сексуални пози за женски оргазъм.

5. Свободни ръце
Мъжа, седнал на стол, и жена, яхнала го с лице към него и с крака на пода, двойката не само има контакт лице в лице, но и максимален достъп за изкусителни целувки, шепот и свободни ръце за докосване навсякъде.

И, момчета, ако я докоснете правилно, може да я докарате до един от най-добрите оргазми в живота й.

6. Кръстосани крака или лотос
Позата лотос предлага зашеметяваща емоционална интимност. Мъж, седнал с кръстосани крака, или в истинската поза на лотос в йога стил, и жена в скута му с увити ръце и крака около него, влюбените са напълно преплетени и лице в лице.

Нуждата от по-бавни, чувствени движения в тази поза добавя романтична интензивност.

7. Изправена мисионерска
Завъртете мисионерската позиция на 90 градуса, така че и двамата да сте прави и ще откриете, че тази сексуална позиция с контакт с цялото тяло има добавена интензивност.

Мускулите се стягат, за да останат изправени и дори с опора зад гърба си, двамата партньори са по-зависими физически един от друг.

8. Бързай бавно
В тази поза за секс мъжът е седнал с изпънати крака, облегнат назад на ръцете си. Жената сяда отгоре с лице към него, след което самата тя се обляга назад и изпъва краката си зад мъжа.

Тази позиция изисква бавни, нежни движения. Има електрическа емоционална интимност в това да не може да се движите много, а само да можете да се гледате един друг.

9. „Въздушна” любов
Жената ляга по гръб на ръба на леглото или друга повърхност и поставя краката си на раменете на изправения мъж.
И двамата влюбени споделят контрола; мъжът с движенията, а жената, използваща краката си, за да го отблъсне малко назад и да го забави, или да го остави да се плъзне докрай в нея.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/