Подкаст: Гери Турийска мечтае за внуци

23 September 2022
Анатолий Попов
Гери Турийска и Анатолий Попов в студиото на “24 часа”
Гери Турийска и Анатолий Попов в студиото на “24 часа”

“Мечтая за внуци. Искам да стигна до този етап постепенно, когато му дойде времето, да съм свидетел на живота на дъщеря си и този щастлив неин миг”, казва Гери Турийска в подкаста “24 часа от живота”. Планира да бъде много забавна баба, но няма да гледа много внуците, само когато на нея ѝ е интересно.

Гери Турийска е автор на голяма част от текстовете на българските песни, които звучат в радиоефира. Писала е за Нина Николина, Графа, Мария Илиева, Ирра и кого ли още не. Преди да попадне в шоубизнеса, няколко години учи в текстилен техникум с профил моделиер-конструктор на дамско облекло. “Винаги съм знаела, че трябва да правя нещо със сцена, но не бях много сигурна какво. Като малка първо започнах с рисуване, кандидатствах в приложната гимназия, но там не ме приеха. После дойде това с текстилния техникум. За да влезеш, държиш изпит по рисуване. Бях първа от всички. Жестоко се прецаках, защото там няма нищо творческо. Мога да сглобя оверлог, да позная каква тъкан с какъв цвят и миризма гори, както и да чертая”, разказва писателката.

Как се ражда идеята за “Пощенска кутия за приказки”, за моментите, в които е тъжна, за новата ѝ песен “Сърцето ми”, която ще чуете за първи път в подкаста и още интересни истории от Гери Турийска слушайте в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни намерите като “24 часа podcast”.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/