Опасно време! Не пътувайте към Гърция

06 September 2022
24 часа
Карта на Гърция от Метеоаларм
Карта на Гърция от Метеоаларм

В следващите два дни Северна Гърция ще бъде ударена от тежки бури и времето е потенциално опасно за живота. Избягвайте да пътувате.

Това предупреждение разпространи метереологичната служба на Гърция преди малко.

Северна Гърция и Халкидики са с оранжев код за опасно време заради гръмотевични бури, които ще започнат около 3 часа сутринта на 5 септември, показва сайтът "Метеоаларм". В момента заради празника на 6 септември изключително много българи се намират именно в района на Халкидики.

Кодът за проливни дъждове е жълт като те ще са с продължителност повече от денонощие. Гръмотевиците и дъждовете ще са придружени и от изключително силен вятър.

Проливни дъждове се очакват и в Тесалия, където е друга популярна за българските туристи дестинация - Волос. Очаква се дъждовете да започнат тази нощ и да продължат до ранния следобед в понеделник.

Жълт код за проливни дъждове е обявен и за района на Серес.

За промени в прогнозата се препоръчва да се следи информацията на сайта www.emy.gr.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/