"Георги Милков: Знам какво направихте в Либия" - първият документален сериал от "24 часа"

05 August 2022
24 часа
Георги Милков
Георги Милков

Преди 15 години шестима български медици - пет сестри, лекарят Здравко Георгиев и палестинецът Ашраф Ал Хаджудж, кацат в България със самолет на президента на Франция. Води ги съпругата на тогавашния френски държавен глава Никола Саркози Сесилия.

Така завършва най-дългата заложническа драма в българската история. Те бяха арестувани в Либия през 1999 г. и обвинени с фалшиви доказателства, че са заразили 400 деца в Бенгази с вируса на СПИН.

Репортерът на "24 часа" Георги Милков проследи цялата история на случая от първия до последния ден. Самият той има роля в усилията на България да освободи медиците, участвайки в уреждането на срещи на българското правителство с представители на клана Кадафи.

Историята на драмата с българите в Либия сега можете да гледате в първия документален сериал на "24 часа" - "Георги Милков: Знам какво направихте в Либия".

Първият епизод ще можете да гледате на 24chasa.bg в събота, 6 август, след 10,00 ч.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/