Стоичков събра над 5000 на "Българска армия"

05 August 2022
24 часа
Стоичков предизвика фурор на "Армията". Снимки: Велислав Николов
Стоичков предизвика фурор на "Армията". Снимки: Велислав Николов

Над 5000 фенове на ЦСКА направо задушиха Христо Стоичков на "Българска армия". Той се появи в ранния следобед, за да подгрее феновете преди първия мач от третия предварителен кръг за влизане в групите на Лигата на конференциите срещу ирландския "Сейнт Патрикс", и предизвика бурните им скандирания.

"Обичта и уважението няма да притихне. Алеята, която е направена за всичките спортисти в ЦСКА, дава основание да си тук. За мен е същият ден днес, какъвто беше декември месец 1994-а. Споменът е голям. Тази "Златна топка" е за тях – семейството, треньорите. Заради тях съм това, което съм", заяви Стоичков.

"Като всеки българин се радвам на победите. Импулс мога да бъда към публиката. Част от публиката съм. Не мога да помогна на терена. Ако можех щях да съм там. Саша Илич ще ги мотивира достатъчно. Една изразителна победа ще даде спокойствие и самочувствие за реванша", допълни той.

"Обликът на ЦСКА винаги може да се подобрява. Може да се иска повече. Футболистът да се вложи повече, да знае историята на ЦСКА. Да тренира максимално и да покаже това, което може. Моите треньори са ме мотивирали. Всички до един. Без да те мотивират и без да работят с теб през седмицата, няма как да постигнеш нещо през уикенда", каза още Стоичков.

"Обичта от това, че трябва да си максимално концентриран. Сутрин да знаеш къде отиваш. Много пъти съм имал случаи да питам футболистите къде отиваш. Те отговарят, че отиват на тренировка без цел. Трябва да имаш някаква задача", каза още Христо Стоичков, след което продължи да се снима и да дава автографи на събралите се деца.

Всичко продължи с часове, след като се изви огромна опашка. Непрекъснато идваха все нови и нови хора на стадиона.

Стоичков бе посрещнат на стадиона от легендарния си наставник Димитър Пенев. След това привика при себе си легендарният вратар Георги Велинов-Джони и защитника Сашо Борисов с които е играл.

Стоичков си тръгва утре, като ще пътува за Южна Америка, за да прави серия от интервюта преди световното първенство в Катар, на което е един от посланиците.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/