Обвиненият в измами Сергей Димитров в съда: Питайте "Продължаваме промяната" за мен

16 July 2022
Никола Михайлов
Сергей Димитров в пловдивския съд. Снимки: Авторът
Сергей Димитров в пловдивския съд. Снимки: Авторът

Според прокурора мнимият депутат завлякъл близо 30 души за над 127 000 лева

С шарено сако и окован в белезници под засилена охрана дойде в пловдивския районен съд Сергей Димитров, задържан за измами. Той се е представял за депутат от "Продължаваме промяната" и така е завлякъл няколко души, обещавайки им услуги срещу заплащане.

Още на влизане той заяви, че след делото щял да даде пресконференция. "Питайте "Продължаваме промяната" за мен", рече Сергей и заяви, че ще говори в съда.

Прокуратурата иска постоянен арест, тъй като има опасност да се укрие и да извърши друго престъпления. Той е лице с висока степен на обществена опасност, изтъкна държавното обвинение. И допълни, че Димитров се е представял като депутат, адвокат и близък на политици.

Беше представена справка от Криминална полиция от предишно досъдебно производство срещу него, според която той не е бил намерен на адресите, посочени от него.

"Живея на квартира в Пловдив и съм постоянно на адреса си", обясни Димитров. Защитата му Деница Чингарова изтъкна, че малко били обвинените в измама, които биха си признали. Той можеше да отрече, каза тя. И поясни, че клиентът й бил готов да върне сумата от 12 950 лева на четиримата пострадали от Пловдив и Асеновград (виж какво обясни още тя във видеото).

Прокурор Мирослав Йосифов обаче изтъкна, че Димитров е измамил близо 30 души за над 127 000 лева. Ако обвинението срещу него се докаже, го грози затвор от 1 до 6 г.

Както съобщихме по-рано, Сергей Димитров е измамил четирима души, от които е взел 12 950 лева, обещавайки да им узакони незаконните постройки. Освен като депутат от "Продължаваме промяната", той се е представял и като съдия и адвокат. Казвал, че е завършил Харвард.

Съдът му наложи най-тежката мярка - постоянен арест, с аргумента, че е привлечен за тежко умишлено престъпление. Материалите по делото сочат за систематичност на деянието. В конкретния случай са разпитани близо 30 свидетели, всички в качеството си на пострадали лица, стана ясно от решението.

"Налице са категорични данни за опасност от укриване", заяви съдия Зорница Тухчиева. Тя посочи, че обвиняемият е изключително мобилен - няма адрес, на който да пребивава постоянно.

Защитата заяви, че ще обжалва пред Окръжния съд на 21 юли.

 

Сергей Димитров дойде в съда като манекен с шарено сако.
Сергей Димитров дойде в съда като манекен с шарено сако.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/