Камила за принц Чарлз: Понякога сме като кораби през нощта, но винаги сядаме заедно

23 June 2022
24 часа
Камила, херцогинята на Корнуол
Камила, херцогинята на Корнуол

Пред Vogue Камила разсъждава за степента на медиен контрол върху семейството си през 90-те години

Камила, херцогинята на Корнуол говори за личния и професионалния си живот - как се справя с натоварените си работни графици и същевременно поддържа връзката си със 73-годишния принц. Подробностите за брака си с принц Чарлз тя даде пред британския Vogue преди 75-ия си рожден ден през юли. 

"Понякога не е лесно, но винаги се опитваме да придадем смисъл в тази част от деня, когато успеем да се срещнем", споделя тя. "Понякога сме като кораби, които преминават през нощта, но винаги сядаме заедно, пием чаша чай и обсъждаме деня", казва тя.

Камила също така отбеляза, че е "прекрасно да наваксаш", когато тя и съпругът й "имат малко време".

"Най-хубавото е, че всъщност седим и четем книгите си в различни ъгли на една и съща стая. Много е релаксиращо, защото знаеш, че не е нужно да водиш разговор. Просто си седите и сте заедно", добави тя.

Пред Vogue Камила разсъждава за степента на медиен контрол върху семейството си през 90-те години, като отбелязва, че "не е лесно".

"Толкова дълго време ме разглеждаха под лупа, че просто няма как, трябва да намерите начин да живеете с това. Никой не обича да го наблюдават през цялото време и да го критикуват...Но мисля, че в крайна сметка се издигам над това и го приемам. Трябва да продължиш с живота".

Камила и Чарлз се срещат за първи път на мач по поло през 1970 г. и се говори, че веднага се харесали, пише Dir.bg. Те останали близки приятели по време на браковете си - Чарлз с Даяна, принцеса на Уелс, и Камила с Андрю Паркър-Боулс - докато аферата им с Чарлз стана публична за пресата през 1992 г. Камила и Андрю обявиха, че се развеждат през 1995 г. Чарлз и Даяна се разведоха през 1996 г., а Даяна почина една година по-късно.

През 1998 г. Чарлз запознава синовете си принц Уилям и принц Хари с Камила. По-късно получава одобрението и на майка си, кралица Елизабет Втора, а през 2005 година с Камила се женят.

По-рано тази година 96-годишната кралица изрази чувствата си към втората си снаха - тя поиска Камила да носи титлата кралица-консорт, когато Чарлз заеме трона. Кралицата-консорт обикновено разделя със съпруга си социалния ранг и статут.

В разговора с модното списание Камила обсъди работата си с хора, преживели домашно насилие. Тя сподели намерението си да продължи да се занимава с това и когато стане кралица-консорт.

"Не можеш да изоставиш нещата, с които си се обвързал, има още много да се направи".

Списанието е налично от днес.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/