Твоята най-мощна чакра според зодията

24 May 2022
Тина Арнаудова

Чакра е санскритска дума, която в превод означава „колело от енергия“. Смята се, че колкото по-добрата чакра е изравнена с аурата на тялото, толкова по-добро здраве, сила и жизненост притежава този човек.
Съществуват първични седем чакри, които не само управляват, но и отразяват динамиката на нашето емоционално и физическо Аз.

Коя от седемте чакри е вашият основен източник на сила и как може да се съсредоточите върху овластяването на психиката, ума и душата си чрез тези физически входни точки.

Овен
Трета чакра

Чакрата на слънчевия сплит е основният център на силата за родените под знак на Овен, тъй като и двете са управлявани от планетата Марс. Тя се намира над пъпа и е тясно свързана с интуицията.

Телец
Четвърта чакра
За Телеца четвъртата сърдечна чакра е най-ефективната, тъй като той и сърцето са подвластни на милостта на Венера. Способността ви да съчувствате на другите хора не само може да ви помогне да изградите силни връзки на любов и състрадание, но и да доведе до различни финансови печалби. Влечението към лукса, примамливо за представителите на този знак, често е съсредоточено върху сърдечната чакра.

Близнаци
Пета чакра
Те са под управлението на Меркурий и затова гърлото се откроява като основен източник на енергия. Може да спечелите увереността на мнозинството и да повлияете на голям брой хора чрез идеите и мненията, които изразявате.

Рак
Шеста чакра
Ракът е засегнат от шестата чакра – тази на третото око, която формира психическия център на душата. Намирайки се под влиянието на Луната, хората от тази зодия, са под влияние на видения и могат да разберат онова, което предстои, без много трудности. Препоръчва се да поддържате веждите си чисти и непокрити.

Лъв
Седма чакра
Той се свързва със седма чакра, известна като Корона чакра. Управлявано от непобедимата сила на слънцето, пространството над главата ви е най-мощната чакра на вашето тяло, която ви помага да разберете, създавате и прилагате решения ефективно и лесно.

Дева
Пета чакра
Тя се управлява от петата чакра, наречена чакра на гърлото. Представителите на този знак се чувстват по-добре, когато гърлото им е в перфектно състояние. Вие предавате фактите точно и не се свените да се включвате в публични изказвания, защото в това се крие вашата сила.

Везни
Четвърта чакра
Везните са управлявани от планетата Венера и четвъртата сърдечна чакра, която им позволява да изграждат силни връзки, обичайки партньора си с огромна, безусловна любов. Това ви помага да се занимават с творчески проекти.

Скорпион
Трета чакра
Скорпионът се управлява от третата чакра на слънчевия сплит, която е разположена точно над пъпа. Оттам черпи похотта си към властта. Управляван от Марс, степента на сексуалния импулс е естествено висока.

Стрелец
Втора чакра
Той се управлява от втората чакра, която се намира в пъпа, и от милостта на Юпитер. Безкрайният оптимизъм, който изпълва живота на хората от този знак, и усилията, които може да положите, за да постигнете мечтите си, са доминирани от тази чакра. Сексуалната възбуда и бременността са повлияни от нея.

Козирог
Първа чакра
Козирогът е под управлението на Сатурн, най-отдалечената от очите видима планета. Първата чакра, наречена коренна чакра, е най-ефективният център на силата, който ви помага да останете стабилни в йерархията и да поддържате постоянен ход на движение.

Водолей
Първа чакра
За тази зодия също най-ефективната чакра е първата. Вашата сила се състои в разбирането на мащаба на дадена ситуация и това води до огромни лични печалби.

Риби
Втора чакра
Втората чакра или сакралната чакра, която е разположена в пъпа, влияе най-много на Рибите. Способността за взаимодействие в невербалната сфера е извлечена от нея. Тя ви зарежда и с безграничен оптимизъм. Планетата Юпитер винаги ще ви помага да скачате в големи предизвикателства без чудене.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/