Силвия на Еверест: Изкачих го с цялата мъка на света

18 May 2022
Тони Маскръчка
Силвия на Еверест. СНИМКА: ФЕЙСБУК
Силвия на Еверест. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Петричанката Силвия Аздреева, която за два дни изкачи най-високия връх на планетата Еверест и връх Лхотце, преди минути пристигна обратно към базовия лагер.

Ето какво публикува в профила си след невероятното постижение 35-годишната българка:

"Еверест 8848 метра, които се изкачват с цялата мъка на света! На 15 Май в 06:00 ч. непалско време стъпих на единственото място, където имаш панорама, каквато очите ти никога няма да повярват, че е реална.

Това, през което преминаваш, болка от всякакъв вид, неимоверните усилия, психическите и физическите издръжливост и страдания, ежечасовите лишения, живота през тези месец и половина, който е буквално оцеляване, да се приспособиш към “мъртвата зона” (над 8000 м.) и да не спираш да се бориш с всички условия, които през цялото време са срещу теб, да не спираш и така до върха…

Но откажеш ли се, означава че не си го искал достатъчно 

27 часа по-късно, с още по-големи напъни заради натрупаната умора и не само, стъпих и на четвъртия по височина връх в света Лхотце 8516 м., който изобщо не отстъпва по нечовешки усилия, но и красота!"

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/