(ПОДКАСТ) Андрей Арнаудов мечтаел да стане режисьор на мюзикъли

14 May 2022
Анатолий Попов
Андрей Арнаудов и Анатолий Попов в студиото на “24 часа”
Андрей Арнаудов и Анатолий Попов в студиото на “24 часа”

Легендарната журналистка от БНТ Нина Селвелиева е човекът, който дава шанс на Иван и Андрей като водещи. През 1998 година ги кани в телевизия “Демо”, където двамата водят предаването “Кому е нужно?”. “Това беше една много малка кабелна телевизия, в един блок, където всичко беше “направи си сам”. Ние бяхме първокурсници – Иван в НАТФИЗ, аз - в Софийския университет, и се забавлявахме”, разказва Арнаудов в подкаста “24 часа от живота”.

Преди да запише телевизионна журналистика, имал идеята да учи за режисьор на мюзикъли, но покрай работата си в младежката трупа към театър “Сълза и смях”, където играе 6 години, попада в БНТ и разбира, че телевизията ще бъде негова съдба. Арнаудов води последните 6-7 броя на младежкото предаване “Час по всичко”. “За съжаление, младото поколение не знае за това предаване, но то беше легендарно за 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Чавдар Стойчевски (автор и водещ на предаването - б.р.) е първият, който ме хареса за телевизията. След това ме направи за кратко водещ на едно неделно предаване по БНТ заедно с Люба Пашова. След няколко издания ми каза, че съм много малък, бях само на 18 години, и нямам житейски опит. Тогава много се натъжих. Не съм и подозирал, че само 2-3 години по-късно ще бъда водещ на най-известното неделно предаване в първото десетилетие на XXI век – “Сблъсък”, разказва тв водещият в подкаста.

 Има ли Андрей без Иван, за новия сезон на “Фермата”, който се снима в момента, повече за националната дискусия с реални предложения за справяне с демографската криза на ДНК, за плюсовете и минусите на това да си откровен със зрителите, защо не се радва на успехите и още интересни истории ще чуете днес от Андрей Арнаудов в подкаста “24 часа от живота”. Слушайте в сайта на “24 часа” и във всичките ни подкаст платформи. Ще ни намерите като “24 часа podcast”.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/