5000 евро дава Европол за информация за Ружа Игнатова

13 May 2022
БД Онлайн
Ружа Игнатова е ужилила цял свят с милиони
Ружа Игнатова е ужилила цял свят с милиони

Европол обяви парична награда за залавянето на криптокралицата, която завлече хиляди хора с милиони - Ружа Игнатова.

Създателката на финансовата пирамида OneCoin е включена в списъка на най-търсените бегълци, след като полицията в Германия я обяви за международно издирване.

Европол предлага 5000 евро на всеки, който помогне за залавянето на криптофараонката. 42-годишната русенка вече няма българско гражданство - в обявлението тя е идентифицирана като германка.

Обвинението срещу нея е за съучастие в схема за финансова измама в особено големи размери и пране на пари. Според данните в Европол се касае за няколко милиарда щатски долара. Игнатова е в неизвестност от октомври 2017 г.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/