Улица "Милен Цветков" в София

13 May 2022
Даринка Илиева
Милен Цветков
Милен Цветков

Улица в София ще носи името на журналиста Милен Цветков.

Преименуването на част от ул. 549 в район “Подуяне” бе прието единодушно от общинските съветници днес. Докладът, внесен от общинския съветник Симеон Ставрев от "Демократична България", предвижда участък от улицата, на която се намира телевизията, в която журналистът работеше до последно, да носи неговото име. Идеята е на колегите на Цветков от ТВ 1.

Улица 549 е разделена на две части, които нямат нито географска, нито физическа връзка една с друга. Първата част се намира северно от бул. “Владимир Вазов”. Тя е сравнително къса - започва от булеварда непосредствено срещу стадион “Георги Аспарухов”, движи се успоредно на Перловска река, пресича ул. “Резбарска” и завършва преди Малашевски гробища. Точно тази част от улицата вече ще се казва “Милен Цветков”, реши СОС.

Втората част на ул. 549, която се намира на юг от бул. “Владимир Вазов” и на изток от стадион “Георги Аспарухов”, представлява няколко малки улици, които ограждат четири карета със сгради. Тя ще запази сегашното си име.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/