Петков с мръсни обувки в Белия дом

11 May 2022
MenTrend.bg онлайн

Мръсни обувки, по-дълги крачоли на панталона и незакопчано горно копче на ризата, при положение, че носи вратовръзка. Да се появиш така в Белия дом за официална среща с вицепрезидента на САЩ подхожда повече на амбулантен търговец, но не и на премиер.

Това са част от критиките срещу премиера Кирил Петков, които се появиха в социалните мрежи, след като бе публикувана снимка на Петков и Харис.

Фотографията бе подложена на експертна дисекция от различни потребители в мрежата, които препоръчват на българския министър-председател следващия път да си почисти обувките, преди да ходи на официални срещи.

Едно лустро от хотела можеше да тафи, коментира известният актьор Мариан Бачев. Бившият столичен заместник кмет Тодор Чобанов допълва, че си помислил същото.

Някои от коментиращите под снимката се възмущават и от размера на костюма на премиера, а други с усмивка цитират откъс от разказа "Изкласил" на Чудомир: "Хаджи Дончо хвърли бегъл поглед само и замята глава: По-големичко, по-широчко! Не ща аз по мярката! Детето расте всяка минута и след месец, два няма да може да се побере в него."

Коментарите за външния вид на премиера и начина, по който се появява на важни международни срещи не са за първи път. Сега обаче фокусът е не толкова върху стърчащите му крачоли и копчето на сакото, а върху мръсните подметки на обувките, с които е заснет на официалната фотография в Белия дом.

Отделни гласове призовават премиера да не забравя да закопчава горното копче на ризата си, когато е с вратовръзка. Други отправят призив към съпругата му Линда, протокола на Министерския съвет, както и към шефката на кабинета Лена Бориславова да му напомнят, че външния вид на премиера при международните му контакти е важен за реномето на държавата.

Коментари

Виж ти в 19:49 на 11 May 2022
Той поне знае английски и как да се държи … ББ и това не можеше, нищо , че чепика му беше лъснат .
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/