Убиецът на Милен Цветков може да излежи само една трета от присъдата си

06 March 2022
БД Онлайн

Едва една трета от 9-годишната си присъда може да излежи Кристиан Николов, който по непредпазливост уби Милен Цветков. Това заяви адвокат Людмил Рангелов пред телевизия България Он Еър. "При приетата от съда форма на вина законът предвижда лишаване от свобода между 3 и 15 години. Съдът определени по средата – 9 години. Очевидно е приел, че има баланс между смекчаващите и отежняващите вината обстоятелства", заяви юристът.

Адвокат Людмил Рангелов
Адвокат Людмил Рангелов
По закон от присъдата на виновния се приспада времето, в което той е бил под стража и домашен арест. "Ако в местата за лишаване от свобода му се даде шанс да работа и два работни дни му се зачитат за 3 излежани, може още да се намали присъдата. И в крайна сметка може би 3-4 години след като влезе в затвора, вече би имал право на предсрочно условно освобождаване", изчисли адвокатът.
Докато започне да излежава присъдата си, Николов ще остане под домашен арест.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/