Надал свалил 4 кг по време на мача с Шаповалов

27 January 2022
Зорница Йосифова
Рафаел Надал Снимка: Ройтерс
Рафаел Надал Снимка: Ройтерс

Тенисистът Рафаел Надал е свалил 4 килограма по време на мача с Денис Шаповалов на Откритото първенство на Австралия във вторник, съобщи репортерът на Sports Illustrated Джон Вертхайм.

Испанецът спечели след 6:3, 6:4, 4:6, 4:6, 3:6, 6:3 и се класира за полуфиналите в Мелбърн.

В разгара на горещия ден Надал получи топлинен удар по време на игра, казва още Вертхайм.

Носителят на 20 титли от “Големият шлем” водеше с два сета, преди да се появят болките в стомаха - възможен симптом на топлинния удар. Той получи медикамент от лекарския екип заради физическото си неразположение.

Температурите в Мелбърн се качиха над 30 градуса по време на срещата.

"Напълно съм унищожен след това", заяви Надал в интервю след победата си над Шаповалов. "Много тежък ден, изключително горещ. Почувствах болки в стомаха и затова се обърнах към лекарите".

Испанецът има два дни да се възстанови до следващия си мач в петък.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/