Андре Токев е шофирал с 2 промила алкохол в кръвта, а не с 1,7

08 December 2021
24 часа
Известният готвач Андре Токев на път към съдебната зала. Снимки АЛЕКСАНДРА НИКОЛАЕВА
Известният готвач Андре Токев на път към съдебната зала. Снимки АЛЕКСАНДРА НИКОЛАЕВА

Известният шеф готвач Андре Токев е шофирал с 2 промила алкохол в кръвта по Околовръстното шосе на София, показва нова експертиза. Първоначално се твърдеше, че е седнал зад волана на белия си пикап с 1,7 промила. 

Обвинителеният акт срещу Токев вече е внесе в съда, съобщиха от държавното обвинение.

На разпространените кадрите в интернет, се виждаше как пикапът на Токев се движи със спукани гуми. Малко по-късно остава по джанти, а от тях излизат искри.

Oт Софийски градски съд определиха мярка "домашен арест" за 53-годишния готвач. Той прекара 3 дни в ареста, след което беше освободен с мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 3000 лева по решение на Софийския районен съд.Прокуратурата обаче протестира освобождаването на известния готвач, който вече е осъждан за подобно престъпление през 2019 г. и е  бил в изпитателен срок. Токев е наказван многократно с административни глоби заради неспазване на правилата за движение по пътищата.

Предстои делото срещу Андре Токев  да продължи в Софийски районен съд.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/