Лили Иванова призна: Последните две години за мен бяха кошмар!

07 December 2021
БД Онлайн
Лили Иванова отвърна на нападките срещу нея
Лили Иванова отвърна на нападките срещу нея

Вярва, че само Господ може да каже кога да спре да пее

Пандемията ограби живота и на примата на българската естрада Лили Иванова.

В едно от редките си телевизионни участия тя определи последните две години като изключително трудни, като истински кошмар.

"Не съм отсъствала толкова време от сцената, не ми беше приятно. Светът е различен, не съм отчаяна, но ние трябва да сме готови да посрещнем всяко предизвикателство", разкри душата си пред Георги Любенов по БНТ най-обичаната българска певица.

"Тези 2 г. ми се сториха най-големият кошмар, защото ме разделиха с публиката. А тя е моето щастие!", категорична е изпълнителката на вечния хит "Детелини".

Макар отсъствието от сцената да й понася изключително трудно, Лили Иванова успява да получи и сериозни житейски уроци.

"В тези две години успях да отделя житото от плявата. Дадоха ми възможност да преценя моето обкръжение, хората, с които работя или познавам. Да си дам отговор за някои неща, които аз не знаех и които ме разочароваха."

Легендарната българска певица разкри, че съумява да игнорира всичко това, и признава, че винаги около нея има някакви пъклени планове, заради които дори заспива трудно.

"Аз съм готова винаги да посрещна и най-лошото. Това съм го възпитала в себе си. Не правя трагедии. Не градя пясъчни кули, както казах вече, започнах да отсявам."

"Откакто ми е стъпило крачето в София, винаги съм била заливана от обич и омраза."

На въпроса на Георги Любенов дали омразата калява, тя категорично отговаря "да".

"Омразата ме калява. Отнасям се с презрение към тези неща. Кои са тези, които си позволяват да ме упрекват за нещо, и то много остро, след като не ме познават?! Те си мислят, че ме познават, но не. Аз имам качества, за които те не знаят."

Преди няколко месеца концерт на Лили Иванова в Античния театър в Пловдив стана повод за сериозен раздор в социалните мрежи. Повод за него стана мнение на журналиста Георги Тошев, който лаконично коментира изпълнението на примата като написа: "Всичко има начало и край! Да знаеш кога и как".

"Кой има правото да каже кой до кога ще пее?! Това може да го каже само Господ, а разбира се, след него и моята публика. Крайното време го решава Бог и певицата. Смятам, че с това, че продължавам концертите си, на никого не преча", отговори на атаката Лили Иванова.

За себе си казва, че е изтъкана от дисциплина и за нея тя е от изключително значение не само за успеха, но и в живота.

Лили Иванова е изключително благодарна на публиката си и оценява факта, че пее пред хора от всички възрасти.

"Имам прекрасни впечатления от моята публика във всички градове. За мен е много вълнуващо да видя една зала, изправена на крака. Емоционална съм и това ми пречи малко. Не мога да живея, без да правя нови неща, било то нова музика, нов текст", допълва в емоционалното си интервю Иванова.

"Иска ми се да има повече обич между хората и любов. Това е много важно. Тези неща напоследък липсват. Има озлобление, има лошотия, но аз нищо не мога да променя."

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/