Меси със “скандална” седма “Златна топка” - спортният свят продължава да се бунтува

03 December 2021
Хортензия Маркова

Легендата Лотар Матеус каза, че “вече не разбира света”,
след като “необикновеният” нападател на “Байерн” (Мюнхен) остана втори

Стоичков и Пеле поздравиха футболната звезда за рекордното постижение

Кристиано Роналдо изрази презрението си към победата на аржентинския си съперник

“Това не може да е вярно. Това е скандален избор”, пише германският вестник Bild по повод връчването на “Златна топка” на Лионел Меси за безпрецедентен седми път.

Футболната звезда бе коронасяна отново с най-голямата индивидуална награда в световния футбол за 2021 г. на церемония в Париж, като с 33 гласа повече отне трофея от нападателя на “Байерн” (Мюнхен) Роберт Левандовски.

Дори самият Лионел Меси се почувства неудобно от своята победа и призова отличието, присъждано от “Франс Футбол”, да бъде дадено на полския нападател за миналата година. През 2020 г. той щеше да спечели приза с категоричен резултат, ако награждаването не беше отменено заради пандемията.

33-годишният Левандовски този път завърши втори, след като отбеляза 38 гола в 30 мача за “Байерн” през 2021 г., освен че спечели Бундеслигата. Изглежда, това не беше достатъчно за пълната му доминация, за да бъде “позлатен” с трофей. Получавайки 580 точки, Меси го изпревари с 613 точки, а трети се нареди Жоржиньо от “Челси” с 460.

Пренебрегването на полския футболист предизвика вълна от възмущение, а победата на Меси бе определена от някои като “скандал”, който “измами” Левандовски.

Легендата на Германия Лотар Матеус, носител на “Златната топка” за 1990 г., каза, че “вече не разбира света”, след като “необикновеният” Левандовски бе отхвърлен за наградата.

През 2020 г. нападателят на “Байерн” щеше да спечели приза с категоричен резултат, ако награждаването не беше отменено заради пандемията.
През 2020 г. нападателят на “Байерн” щеше да спечели приза с категоричен резултат, ако награждаването не беше отменено заради пандемията.

"С цялото ми уважение към Лионел Меси и всички други големи номинирани играчи. Никой не го заслужава като Левандовски

“Франс Футбол” не присъди наградата миналата година и дори само заради всички титли, които Роберт спечели с “Байерн”, той е ненадминат не само през последните две години.

Но дори ако вземете предвид само 2021 г., той беше по-добър от останалите. Той счупи рекорда на Герд Мюлер на века, отново е на първо място в списъка с най-добри реализатори във всяко състезание и надмина всички на национално и международно ниво и тази година.”

Естествено, Кристиано Роналдо - петкратен победител, също не беше доволен от триумфа на вечния си враг - Меси. Звездата на “Манчестър Юнайтед” тази година завърши шести и с 435 гласа разлика с Меси.

Роналдо изрази презрението си към победата на аржентинския си съперник, коментирайки с “факти” под публикация на фенове, в която подробно се описва защо португалският капитан заслужава наградата повече от Меси.

Публикацията, на страницата на фенски акаунт, наречен “Кристиано Роналдо – Легендарният”, който самият Роналдо следва, подробно описва постиженията на Роналдо през 2021 г., преди да опише признанието на Меси като “Кражба. Мръсотия. Срам. Просто жалко.”

Полузащитникът на “Реал” (Мадрид) Тони Кроос и клубната легенда Икер Касияс се присъединиха към критиките за седмата рекордна статуетка на Меси, като германският полузащитник заяви, че “това абсолютно не е заслужено”.

Христо Стоичков както винаги подкрепи своя приятел, като го поздрави със суперлативи във фейсбук за трофея: “Идол! Най-великият! За седми път Кавалер на “Златна топка”! Браво, Лео!”.

Бразилската футболна легенда Пеле, трикратен световен шампион, също публикува поздравление към Меси в своя инстаграм: “Това безусловно е награда и уважение на неговия безпрецедентен талант. Седем пъти, Лео! Голямо благодаря”.

През лятото Меси спечели Копа Америка с Аржентина, стана и реализатор №1 на испанското първенство за сезон 2020/2021 с 30 гола, след което облече фланелката на “Пари Сен Жермен”.

Предишните пъти Лео заслужи “Златна топка” през 2019, 2009, 2010, 2011, 2012 и 2015 г., когато клубният му принос беше ясна основа за неговия индивидуален успех.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/