8 неща, които ни състаряват

02 December 2021
24 часа

Изглеждате ли по-възрастни, отколкото всъщност сте? Това се дължи не само на генетиката, но и на много други фактори, които ни карат да се състаряваме преждевременно. Сайтът "Bright Side" събира 10 навика, които трябва да промените незабавно, ако искате да изглеждате по-млади.

1. Нискомаслени диети 

За да предотвратите появата на бръчки, от съществено значение е да консумирате омега-3 мастни киселини, които спомагат кожата да е еластична и гладка. 

2. Пиенето със сламка

Когато отпивате напитка със сламка, трябва да свивате устните си, а това причинява бръчици около устата. Същото важи и за пушенето. За да избегнете появата им, пийте направо от чашата и откажете цигарите. 

3. Спането настрани

Когато спите на едната си страна, вие мачкате лицето си във възглавницата и това увеличава бръчките по бузите и брадичката. Експертите казват, че спането по гръб е най-добрата позиция за сън, за  да изглеждате млади, свежи и отпочинали.

4. Лошата поза на тялото

Лошата поза на тялото води до изкривявания на гръбнака, а в резултат на това мускулите и костите се напрягат прекалено. Това причинява болка и умора, а често води и до постоянна деформация на тялото.

5. Използването на слънцезащитен крем само през лятото

Прекомерното излагане на ултравиолетови лъчи е основната причина за преждевременно стареене на кожата. За да се предпазите от вредите на слънцето, важно е да използвате слънцезащитни продукти, дори когато е облачно, защото облаци блокират едва 20% от ултравиолетовите лъчи.

6. Прекалено високата температура у дома

Изкуственото отопление прави въздуха в помещенията много сух. Вашата кожа и коса също се изсушават и могат да се появят бръчки. Опитайте се да запазите топлината по-ниска в дома си.

7. Гледането на прекалено много телевизия

Проучване установи, че всеки час, прекаран пред телевизора, съкращава живота ни с 22 минути. Експертите препоръчват да не се застоявате и да се раздвижвате на всеки половин час.

8. Липсата на сън

Човек се нуждае от поне 7 часа пълноценен сън. Липсата му води не само до стрес и умора, но и скъсява живота. Учените съветват да си лягате рано, за да няма липса на енергия, умствено забавяне и наднормено тегло. 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/