Мисис България тича с принца на Дубай

02 December 2021
Борислав Радославов
Захариева е най-успешната Мисис България
Захариева е най-успешната Мисис България

Мариета Захариева с лична покана от престолонаследника

Получава приз за най-успешна носителка на титлата

Снимки: Личен архив и Пламен Колев

Мисис България 2020 Европа взе участие в дубайския маратон по лична покана на шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал-Мактум.

Мариета Захариева, която грабна и титлата Мисис Европейски съюз в естонската столица Талин, се включи в многохилядния 10-километров маратон с благотворителна цел в Дубай, организиран от 33-годишния престолонаследник на арабския остров.

Наред с това принц Хамдан разговарял с Мариета и за пробиотиците, които тя произвежда, като част от дългосрочната стратегия на милиардера за здравословен начин на живот на всички, живеещи или почиващи в Дубай. Нещо, към което синът на емира на Дубай и премиер на Обединените арабски емирства Мохамед бин Рашид ал-Мектум се стреми с множество подобни инициативи.

На маратона в Дубай
На маратона в Дубай

В маратона се включи и най-близката приятелка на Захариева Виктория Славкова, която години наред е дясната ръка на бившия спортен министър Красен Кралев, а сега живее в Дубай със съпруга си и развиват бизнес.

Мариета се върна от Дубай в понеделник, а броени часове по-късно стана единствената българка, удостоена с две награди на церемонията "Знаменитост на годината". Единият приз бе за най-успешна носителка на титлата Мисис България, а втората е за фармабранд на годината.

Шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал-Мактум тича под номер 003
Шейх Хамдан бин Мохамед бин Рашид ал-Мактум тича под номер 003

"Изпитвам удовлетворение и благодарност от добре свършената работа. Сбъднаха се не една, а две мои цели. Защото мечтите ми не са просто фантазиране, а упорита работа, с която ги постигам. Удовлетворение, че вървя в правилната посока, а моят труд вижда външна оценка и получава такива престижни награди", сподели пред "България Днес" Мариета.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/