Д-р Александър Боцевски, уролог: “В днешно време лазерът е нормалният начин за премахване на увеличена простата”

23 October 2021
24 часа
Д-р Александър Боцевски
Д-р Александър Боцевски

В Хил клиник оперираме безкръвно дори рискови пациенти, на антикоагулантна терапия, с диабет или високо кръвно налягане

- Д-р Боцевски, кой според Вас е най-подходящият метод за премахване на увеличена простата?

- Лазерът е доказан с години в практиката метод, който безкръвно и бързо премахва излишната простатна тъкан. Голяма част от операциите на простата се правят през пикочния канал и се твърди, че са безкръвни, но това е валидно в пълна степен само за лазерната енергия. Зеленият лазер има световно признание. В България в нашата клиника имаме огромен натрупан с времето опит и хиляди операции! Това ни прави уверени да препоръчваме лазерната хирургия като ефективна, щадяща и безкръвна алтернатива на традиционните оперативни техники. Операцията продължава час или по-малко. Няма разрези, няма шевове, не се налагат кръвопреливания. Следоперативно се носи катетър, който се сваля на следващия ден и пациентът се изписва.

В днешно време лазерът е нормалният избор на всеки уролог за лечение на увеличена простата. Всичко друго е голям компромис.

- Как се приема операцията от пациентите?

- Щастлив съм да кажа, че лазерна операция осигурява много бързо възстановяване. Често на шестия час вече сме свалили катетъра, а още на следващия ден мъжът е изписан в перфектно състояние. В сравнение с традиционната хирургия, когато имаме разрези, кървене, дълъг болничен престои и риск от усложнения Зеленият лазер е уникална, нежна към тялото технология, която по безкомпромисен начин решава проблемите на пациенти с ДПХ. След манипулацията мъжът е със запазена континенция и сексуална функция.

- Значи, мъжете продължават да са сексуално активни и след като премахнете простатата им?

- Разбира се, лазерното лечение на простата запазва съдово-нервния сноп, който отговаря за еректилната функция на пениса. За разлика от операциите със скалпел, при лазерната хирургия се запазва потентността. Даже често на контролни прегледи мои пациенти споделят, че имат по-удовлетворителен интимен живот. Това се дължи често и на факта, че не е необходимо повече да приемат медикаменти за увеличена простата / такива са 5-алфа редуктазните инхибитори, които имат хормонален механизъм на действие, намаляват стойностите на тестостерона и провокират сексуална дисфункция/.

- Кога да се обърне към Вас мъжа с уринарни проблеми?

- Препоръчвам на всеки мъж, навършил 50 ежегодно да посещава своя уролог. В нашата клиника този месец правим отстъпка от цената на профилактичния пакет. Консултация със специалист разбира се е наложителна и при симптоми като чести позиви за уриниране, многократно нощно ставане, накъсана или слаба струя, напрежение, парене, кръв в урината. Мъжът не бива да отлага лечението на увеличената си простата, защото тя може да увреди и други органи, включително пикочния мехур и бъбреците.

За повече информация и запазване на час: 02 439 3131 www.hillclinic.com

През октомври цената на пакет „Здраве на простатната жлеза“ е 30 лв.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/