Ивайло Цветков - Нойзи и Мария Игнатова се венчаха без официално предложение за брак

08 October 2021
Мария Райчева
СНИМКА: ВАЛЕНТИН ДАНЕВСКИ/RED PANDA STUDIO
СНИМКА: ВАЛЕНТИН ДАНЕВСКИ/RED PANDA STUDIO

Шафери на сватбата в село Житен бяха децата им - Анна и Виктор

И двамата са популярни, но шумът и суетата изобщо не са им присъщи. Затова избраха да се венчаят далеч от светлините на прожекторите, без бляскави церемонии и многобройни гости. Въпреки това сватбата им предизвика голям медиен интерес и заваляха стотици поздравления. Мария Игнатова, която беше водеща на някои от най-популярните тв предавания като “Господари на ефира”, “Х Фактор” и “Папараци”, и популярният журналист и коментатор Ивайло Цветков - Нойзи

минаха под

венчило

навръх нейния

рожден ден

- 26 септември

А за място избраха село Житен, близо до София. Новината за щастливото събитие съобщи самата Мария, като публикува няколко снимки в своя профил в инстаграм. А след това добави и кратко видео от сватбения им танц. По време на венчавката в църквата зад младоженците са кумовете Александър Жеков и Алекс Раева. 
СНИМКА: АННА ЦВЕТКОВА

По време на венчавката в църквата зад младоженците са кумовете Александър Жеков и Алекс Раева. СНИМКА: АННА ЦВЕТКОВА

Всъщност те не вдигат сватба в традиционния смисъл. Правят венчавка в църквата “Рождество Богородично”, защото намират символика между името ѝ и това на булката Мария, разказват близки до младоженците. А самата църква е част от манастир, построен през XIII век, който е опожарен през 1650 г. и отново възстановен през 1880 г. Красотата на природата в района добавя още по-голяма романтика в специалния ден на Мария и Нойзи.

Вместо да правят шумни веселби, те решават да споделят тази важна крачка в живота си само с роднините, кумовете и децата си.

Отбелязват повода

с обяд, а после

със съвсем

скромна

вечерна сбирка

в столичен клуб, където имат и своя първи сватбен танц. Дъщерята на Нойзи - Анна, и синът на Мария - Виктор, влизат в ролята на шафери и вълнението им е не по-малко от това на самите младоженци. Неотлъчно до двойката в празничния ден е и сестрата на Нойзи - Биляна Цветкова, една от най-популярните и красиви манекенки от близкото минало.

Алекс Раева - най-добрата приятелка на Мария Игнатова, им става кума. Години наред двете бяха заедно водещи на различни тв формати, един от които е “Х Фактор”.

Именно Алекс Раева загатна в профила си в инстаграм, че сватбата е била навръх рождения ден на Мария. В честитката тя написа: “Днес е един специален ден и не само защото си се родила”. За кум двойката покани Александър Жеков, който е най-близкият приятел на Нойзи още от ученическите им години в Класическата гимназия. Двамата са имали и поне десетина медийни проекта, сред които са едни от най-успешните списания у нас - “Егоист”, “Плейбой”, “Максим”, “Една седмица в София” и т.н. Преди съвместните им професионални дейности Александър Жеков бе шеф на отдел “Оживление” във “24 часа”. Мария и Нойзи вече официално са семейство.

СНИМКИ: ВАЛЕНТИН ДАНЕВСКИ/RED PANDA STUDIO

Мария и Нойзи вече официално са семейство. СНИМКИ: ВАЛЕНТИН ДАНЕВСКИ/RED PANDA STUDIO

Решението да се венчаят без излишен шум спестява на Мария и Нойзи тежките подготовки и тичането месеци наред, свързано с обичайната организация.

Вместо костюм младоженецът облича бяла риза, тесни черни дънки и сако. Булката е с красива дълга рокля, но не в снежнобяло, а в екрю и нежни бродерии на цветя.

Противно на традицията, младоженците си разменят различни по вид халки. Мария държи да носи традиционна златна. Нойзи

избира неговата

да е “метълска”,

от черен волфрам, много модерна напоследък при браковете в САЩ и Англия. Отива му - преди да се впусне в сериозната журналистика, той свири в различни банди и въпреки че музикалната сцена вече е зад гърба му, любовта към музиката си остава.

От сватбеното тържество двамата пуснаха в социалните мрежи само няколко кадъра, но още в първите минути получиха десетки поздравления. Всички от фамилия Халваджиян побързаха да честитят на колежката си от “Господарите”, а най-шеговит беше Бебо. Синът на Маги Халваджиян в типичния си стил написа под сватбените снимки на двойката: “Е, това ескалира бързо!”. Миро, Ромина Андонова, Албена Михова също поздравиха младоженците.

Кога пламва любовта между Мария и Ивайло, не се знае, защото и двамата не са коментирали личния си живот публично. Един-единствен път тя си позволи да направи признание пред камерата.

В предаването “Папараци”, на което бе водеща, трябваше да отговаря на едни и същи въпроси заедно с госта срещу себе си. Тогава тя каза, че Ивайло

е голямата ѝ любов

За първи път двамата се появяват публично през лятото на 2020 г. на рождения ден на Кремена Халваджиян, а общата им снимка мигновено обикаля медийното пространство. Преди това Мария Игнатова имаше близо 10-годишна връзка с Димитър Рачков, а синът ѝ Виктор е от брака ѝ с бизнесмена Петко Димитров. Нойзи пък така и не сключва брак с Магдалена, майката на дъщеря му.

Според слуховете връзката между Мария Игнатова и Ивайло Цветков - Нойзи започва няколко месеца по-рано, в началото на същата година. Малко след това тя периодично публикува в профила си в инстаграм снимки, на които позира с половинката си. Влюбените им погледи издават, че са истински щастливи заедно. Стъпката към брака очевидно идва съвсем естествено. Според близки до двамата изобщо не се е стигнало до официално предложение. Решението е дошло от само себе си като конструктивна дискусия относно приоритетите им за бъдещето. Нито Мария, нито Нойзи си падат по официалностите, затова и не правят тежка лъскава сватба с голям концерт на любимата банда на тв водещата - “Тото”, или пък с биг бенд. Явно приемат венчавката като твърде лично преживяване, затова и го споделят само с най-близките си. От това не се губи романтиката, спазва се и традицията. А вричането пред Бог е

най-сериозното

обвързване за

всеки християнин

Откакто са двойка, Мария и Ивайло са почти непрестанно заедно. Приятелите им разкриват, че двамата излъчват донякъде английска сдържаност. За Нойзи твърдят, че има склонност да философства и да усложнява нещата, защото мразел еднопластовостта, но всъщност истинският мъдрец е тя, защото разбира света далеч по-добре от него. И двамата четат много, а телевизия гледат заради работата на Мария. За много неща при тях цари единомислие. Близките им са категорични, че двамата се “надстрояват” един друг, обичат да съзерцават и проявяват здравословен скептицизъм във философски смисъл в отношението си към живота. Благодарение на любовта, която ги свързва, пък всичко им се случва и по-лесно, и по-магически.

Заради професиите, които имат, и двамата неизбежно са под светлините на прожекторите, но не позволяват популярността да пречи на връзката им. “В сравнение с нея аз изобщо не съм на картата на популярните личности. Но досега не е имало проблеми, освен че покрай нея широките народни маси подочуха и за мен”, коментира преди време Ивайло Цветков - Нойзи. През последните месеци той усилено подготвя книга, в която събира някои от най-важните си и интересни разговори с хора от културния и политическия живот.

Вече е доктор

по журналистика

и комуникации

в Софийския университет, като негов научен ръководител бе доц. Георги Лозанов. Често го канят да коментира футболни срещи, защото е изключително запален по този спорт. Нещо повече, дори е член на Управителния съвет на “Левски” и се бори заедно с Наско Сираков за оцеляването и възхода на клуба.

След като спря предаването “Папараци”, с което Мария Игнатова последно бе на малкия екран, тя се върна в “Господарите”, но в неговия онлайн вариант - “Господари на уеба”. Говори се, че подготвя сценичен проект, който вероятно ще е стендъп комедия, но заради ограничителните мерки засега не бърза да го представи на сцена.

Ключови думи

Коментари

Иванчо в 18:09 на 03 Oct 2021
Браво! Щастие с много любов им пожелаваме! Живи и здрави!
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/