Ванко 1: Делях килия с 24 души и кофа в затвора

25 September 2021
24 часа онлайн
Ванко 1
Ванко 1

Живял съм в най-голямата мизерия в затвора. По 24 души сме били в килия от 20 кв.м. с една кофа в началото на пребиваването ми зад решетките. Само аз знам какво ми е коствало.

Това каза рапърът Ванко 1 в „Шоуто на Николаос Цитиридис“ по БиТиВи. Бившият затворник обяви, че спазва принципа "тарикат мъж не писка“ и няма да съди България за условията зад решетките в Страсбург.

„Но съдя държавата там заради неправомерна конфискация на хотела ми. Затворите в Западна Европа са по-хубави, но са в друга държава. Ако си тук близките и роднините могат да ти идват на свиждане. А можеш и да излезеш по-рано условно-предсрочно“, обясни Иван Главчев, който изтърпя присъда за сводничество и склоняване към проституция.

„За някои съм бивш престъпник, за други бивш рапър. В Америка този мой стил е престижен. Ако бях роден там сега щях да бъда мултимилионер. Моят живот е бил изключително динамичен и са ми се случвали хиляди неща“, каза още изпълнителят и добави, че е започнал да развива бизнес с денонощни магазини. „Един от тях го менажира 19-годишната ми дъщеря, която тази година записа „Психология“ в Пловдивския университет“, допълни той.

Бившият затворник планира да напише биографична книга за своя живот. „Която да не е фалшива и напудрена. Ще разкажа истинския ми свят. Всичко хубаво и лошо, което съм направил“, каза рапърът.

По думите му станалата известна като поправката „Ванко 1“ е „едно божествено съвпадение, което се случи с мен и е нормално да се възползвам“. „Понякога ми е супер неудобно. Не познавам Татяна Дончева и никога не съм я виждал. За да нападнат нея като политик медиите засилиха случая“, каза още Главчев.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/