Принц Филип обичал да пръска таваните с горчица

22 September 2021
24 часа онлайн
Принц Филип почина през април СНИМКА: Ройтерс
Принц Филип почина през април СНИМКА: Ройтерс

Пръскане с горчица е една от странностите на покойния принц Филип, разказва британският принц Уилям за дядо си, принц Филип в нов документален филм, предаде Би Би Си. Съпругът на кралица Елизабет Втора обичал да играе с внуците си, а любимото му забавление било да изстисква тубичките по по тавана на стаята, в която се намират.

"Той сваляше капака от тубичката, поставяше я в ръцете ни и заедно стискахме", спомня си херцогът на Кембридж във филма, който ще бъде излъчен утре.
Кралица Елизабет Втора изобщо не била доволна от тези игри.
"Баба му създаваше много проблеми", казва още принц Уилям. .
Зара Тиндъл и Питър Филипс - деца на принцеса Ана - също си спомнят за лудориите с горчицата.
"Той те кара да хванеш тубичката в ръцете си, но не мога да си спомня точно какво казва - накрая натиска ръцете ти... и всичко отива на тавана", разказва и Зара Тиндъл.
Според брат й по таваните все още личат белезите от необичайната игра.
Принц Филип "се наслаждаваше на тези шеги, забавляваше се сред децата и че е дядо", допълва Уилям, който определя покойния херцог на Единбург като "душата на фамилията".
Това е едно от многото откровения и разкази за непознатите страни на съпруга на кралица Елизабет Втора, който почина през април на 99-годишна възраст.
Филмът първоначално е замислен като портрет по случай вековния юбилей на принц Филип и голяма част от кадрите са заснети преди смъртта му, уточнява Би Би Си.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/