На 80 години Митата Якимов младее с кални бани

18 September 2021
БД Онлайн
Митата е една от големите легенди на ЦСКА
Митата е една от големите легенди на ЦСКА

Легендата продължава да плува

Бившият футболист в топформа

Великият Димитър Якимов младее с кални бани. Легендата на ЦСКА съчетава полезното с приятното и се подлага на лечебни процедури през лятото на Българското Черноморие.
Наскоро Митата навърши 80 години, като от ЦСКА организираха специално тържество и го засипаха с подаръци.
Въпреки възрастта си един от най-големите български футболисти е в топформа. Той се грижи изключително много за здравето си и продължава да спортува. Всяка седмица той плува в столичен басейн, който се държи от негови близки. Периодично из София тръгват слухове, че Митата има здравословни проблеми, но те са силно преувеличени, успокояват приятелите на легендата. В момента той е в Италия заедно с отбора на ЦСКА, който снощи гостува на водения от Жозе Моуриньо "Рома".
Якимов е един от най-потайните бивши велики футболисти и изобщо не обича публичните мероприятия. Митата от време на време се появява на събития, свързани с ЦСКА, и понякога пътува заедно с отбора при европейските гостувания. Там обикновено спи в една стая с големия си приятел Петър Жеков.

Якимов продължава да спортува
Якимов продължава да спортува

В София Якимов може да бъде забелязан понякога в градския транспорт, в който пътува с пенсионерска карта. Легендата рядко вдига телефона си дори и на познати. Често той отказва покани за тържества и събирания на "червени" фенове с довода, че не се чувства добре. Обикновено това е трик, с който Поета на футбола се отървава от досадни за него ангажименти.
Митата почти никога не дава интервюта, а репортерите отдавна са се отказали да правят опити за официални срещи с него. За последните повече от 40 години публичните му изявления се броят на пръстите на едната ръка. Причината за това е случай от близо 50 години. През 1971 г. Якимов е с класи над останалите български играчи, но не е избран за Футболист на годината за сметка на Димитър Пенев. През годините Якимов не достига дори до второто място в класацията и оттогава е обиден на медиите. Според легендата повечето журналисти по негово време са левскари и тенденциозно не гласуват за него.
Митата, който е бил един от най-добрите приятели на Георги Аспарухов-Гунди, се чувства непризнат у нас и затова близо половин век страни от медиите.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/