Димитър Маринов и две български актриси в американския сериал “Специален отряд”

24 July 2021
Димитър Маринов е в ролята на баща на агентка под прикритие.
Димитър Маринов е в ролята на баща на агентка под прикритие.

Димитър Маринов - актьорът, който развя трибагреника на най-важната церемония в света на киното - по раздаването на оскарите, и още две млади българки са с роли в третия сезон на “Специален отряд”.

Това е същият криминален сериал, в който чернокожият хубавец Шемар Мур изпълнява главната роля на лейтенант от специалните части, последната надежда за решаване на различни криминални случаи в Лос Анджелис. Той е римейк на поредицата от 70-те години със същото име, който се оказва също толкова успешен - все пак вече има излъчени 4 сезона, а 5-ият се очаква да бъде показан тази есен.

Шемар Мур влиза в кожата на бившия морски пехотинец Даниел Харелсън - Хондо, прясно натоварен със задачата да ръководи висококвалифициран отряд, който е последната спирка в разрешаването на престъпления в Лос Анджелис. В третия сезон, който Нова тв пуска съвсем скоро, Хондо и колегите му трябва да разрешат серия опасни криминални случаи. Сред тях ще са залавяне на убиец с дронове-бомби, престрелка над полицейски конвой, гениален банков грабеж и обезумял масов стрелец.

Българската следа в сериала се появява в девети епизод. В него не само участват наши актьори, но и сюжетът се развива около български мафиоти в САЩ.

Историята започва, когато сержант от отдела за борба с организираната престъпност се обръща за помощ към Хондо. Изгубили са дирите на агентка под прикритие и само специалният отряд може да я открие.

Шемар Мур изпълнява главната роля - на Хондо, в “Специален отряд”.
Шемар Мур изпълнява главната роля - на Хондо, в “Специален отряд”.

Агентката се казва Ава Илич и е от сръбски произход. Затова и шефът ѝ решава, че ще успее лесно да я внедри в обкръжението на български мафиот, като жената се престори на негова сънародничка, която търси нови момичета за своя бордей. Всъщност мисията ѝ е да разследва трафик на жени.

Ава успява да спечели доверието на лошите момчета, но не задълго. Когато малко по малко хората около нея започват да се питат коя е тя, се оказва, че никой не е чувал за нея, дори и онези, които са израснали в същото българско село, от което уж идва тя. А след като шефът на престъпната група съвсем умишлено счупва запалката ѝ и вижда, че тя е диктофон, който записва всяка негова дума, никой повече не вижда или чува и дума от Ава.

Затова и шефът ѝ се обръща за помощ към Хондо и отряда му. Докато те се опитват да разрешат случая, се намесва и бащата на Ава - Джордж, който е готов на всичко, за да намери дъщеря си.

Именно в тази роля е Димитър Маринов. Актьорът снима от сутрин до вечер 10 дни със звездата Шемар Мур, а малко след това става ясно, че не е единственият българин, който участва в епизода.

“За съжаление, нямаме общи сцени и снимачните ни дни всъщност се разминаваха. Димитър е един изключителен професионалист и мисля, че всеки актьор би могъл да взима пример от него”, разказва малко по-късно неговата младата колежка Елица Бонев.

Елица Бонев играе бивша проститутка в третия сезон на сериала.
Елица Бонев играе бивша проститутка в третия сезон на сериала.

Тя е родена и израсла в България. Още докато учи в НАТФИЗ, започва успешна кариера - има късмета да играе в постановката на Народния театър “Сако от велур” заедно с Георги Мамалев и Мария Сапунджиева, снима се и с малка роля в “Под прикритие”, след като се явява на кастинг за криминалето на БНТ. “Това беше около третата ми година в НАТФИЗ. Харесаха ме и ми дадоха възможност да си партнирам със Захари Бахаров, Деян Донков, Владо Пенев и да се уча от тяхното майсторство”, разказва Елица.

След като завършва висшето си образование в България, тя решава да замине с приятеля си за Лос Анджелис, където да преследва кариера в киноиндустрията.

Там учи актьорско майсторство в школата “Бевърли хилс плей хаус”, а сред преподавателите ѝ е Дорис Робъртс - майката на Реймънд в сериала “Всички обичат Реймънд”.

Елица получава ролята в “Специален отряд” по обичайния начин - след прослушване. Героинята ѝ се казва Данка и е бивша проститутка на висока позиция в мафиотските среди. Така актрисата има шанса да застане редом до Шемар Мур, който в началото отива да се запознае лично с нея, като истински джентълмен й целува ръката. “Целят екип бяха изключително мили и гостоприемни. Беше голямо удоволствие”, каза след участието си в сериала Елица.

Александра Генова е другата наша актриса в епизода с българската мафия.

Александра Генова е 17-годишна, когато се снима в сериала.
Александра Генова е 17-годишна, когато се снима в сериала.

Тя е родена в София, но израства в Шумен. Когато е 5-годишна, се мести с майка си в Тексас, САЩ. Актьорството е голямата ѝ мечта, която следва от малка. Затова и се записва на кастинга за ролята на отвлечено българско момиче, което е спасено от героя на Шемар Мур в “Специален отряд”. По това време Генова е само на 17 г., отива на снимките с втория си баща и се държи като истински професионалист. След участието ѝ от екипа толкова харесват заснетото с нея, че сцената ѝ влиза в краткото рекламно видео на епизода, което върви по телевизията.

Нова тв ще излъчва третия сезон на “Специален отряд” от 30 юли, петък, всяка делнична вечер от 22,30 ч.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/