Трима французи преплуваха 120 км през езерото Титикака

24 November 2021
24 часа онлайн

Трима французи преплуваха за 11 дни разстоянието от Боливия до Перо по езерото Титикака, става ясно от видео, споделено от агенция Ройтерс в ютюб. Бури и силни течения белязаха пътуването им през 120-те километра. Лодките, които бутали през цялото време, са направени само от рециклирани материали. В предизвикателството се включи и параолимпиецът Тео Кюрен.

Идеята за преплуването на езерото е да насочат вниманието на хората за опазване на Титикака, което е най-високо разположеното плавателно езеро на Земята (3812 м).

"Никога не съм си представял, че ще се сблъскам с толкова трудности за 11 дни. Не съм си мислел, че животът ми ще бъде застрашен. Но ето ни тук. Успяхме! Благодарен съм им, защото сбъднахме мечтата. Без тях двамата нямаше да се справя. Благодаря, ние успяхме", каза Кюрен, който сподели видеото в ютюб.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/