Австралиец се научи да приготвя любимата си шопска салата

30 September 2021

Австралийската звезда Джон Милман грабна българската публика при дебютното си участие на Sofia Open през 2020 г.

Винаги усмихнатият тенисист показа впечатляваща памет за свои преживявания в България като юноша, разказа любопитни факти и призна, че тук е открил едно от най-любимите си ястия - традиционната българска шопска салата.

„Ако погледнете в моята история, ще видите, че съм играл няколко турнира Futures в България, когато бях най-много на 19 или 20 години. Бях в няколко български града. Със сигурност в Стара Загора. И на няколко други места. Но Стара Загора веднага ми идва наум, защото имах възможност да изиграя няколко турнира там. Наистина Стара Загора ми хареса много. Наистина ми хареса и шопската салата. По принцип аз не съм човек, който си пада по салатите, но вашата шопска салата я обичам“, разказа Джон Милман, след което си спомни, че е играл и в Сандански.

При завръщането на Джон Милман в България през 2021 г. организаторите на Sofia Open му подготвиха специална изненада - готварско изживяване, за да се научи сам да приготвя любимата си шопска салата.

"Салатите по принцип не са ми любими, но тази прави изключение. И сега ще имам възможност да се насладя на една от любимите си български храни", каза Милман.

С помощта на су шеф Филиз Сали от хотел Marinela Sofia Джон се запозна с технологията на приготвянето, след което смеси съставките на салата и гарнира с настъргано сирене.

"Българското сирене е най-хубавото в света, което съм опитвал", призна Милман. След което сам дегустира творението си.

"Моята салата е дори по-добра от онази, която опитах в Стара Загора", завърши с широка усмивка австралиецът.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/