Продадоха тойотата на Пол Уокър от филма "Бързи и яростни" за 550 000 долара

22 June 2021
Георги Луканов

Toyota Supra от 1994 г. бе продадена на търг от аукционната къща Barrett-Jackson в Лас Вегас за 550 000 долара. В първия филм от поредицата "Бързи и яростни" това беше колата на покойния Пол Уокър, изиграл ролята на ченгето под прикритие Брайън О'Конър. Уокър почина през 2013 г. след катастрофа с порше.

Пуснат по кината преди двадесет години, филмът поставя началото на една от най-успешните холивудски филмови поредици в историята. Деветатата час от "Бързи и яростни" скоро ще излезе по кината. Досега сериалът събра близо 6 милиарда долара и превърна актьорите Пол Уокър и Вин Дизел в суперзвезди.

Рекордната сума от 550 000 долара не е случайна, защото колата играе роля и в следващата серия „2 Fast 2 Furious“ (2003). След това купето бе отеглено от филмовата поредица. Автомобилът е придружен от сертификат за автентичност и обширна документация за историята на употреба.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/