Погба копира Роналдо: махна бутилка бира от масата на пресконференция (Видео)

16 June 2021
Милена Милева

Погба, Роналдо и бутилките: Има ли обратна психология в рекламата?

Френската звезда Пол Погба, набожен мюсюлманин, бе забелязан да премества бирена бутилка на Heineken от масата точно пред него на пресконференция на Евро 2020. (Между другото Heineken на масата беше без алкохол - б.р.)

За мюсюлманите алкохолът е забранен, така че премахването на бутилката от Погба вероятно се дължи на нежеланието му да подкрепи спонсора на европейското, коментира "Дейли мейл".

Реакцията на футболиста идва след като Кристиано Роналдо отстрани на друга пресконференция две бутилки кока-кола, поставени пред него преди мача между Португалия и Унгария.

Само няколко часа по-късно топ играчът на Франция Пол Погба последва действията на Роналдо, и отстрани бирена бутилка Heineken от масата.

"Не давайте на Пол Погба Heineken". Той имаше предвид своята наскоро променена система от вярвания. Французинът прие исляма преди две години, между другото вече посети Мека и оттогава, както самият той казва, се въздържа от алкохол. 

Защо Погба остави бутилките на Coca-Cola след себе си? Поглед към списъка му с спонсори разкрива, че има договор с Pepsi-Cola. И така, явен фал ли е това, пита Die Presse.

Преди да отмести бутилката бира на пресконференцията, Погба разкри, че го дразни синът му да пие газирано, заради което отмести Heineken от масата.

Мюсюлманите се въздържат от пиене на алкохол, тъй като пророкът Мохамед, в когото мюсюлманите вярват, е говорил против него.

Коранът счита алкохола за голям грях.

Според Manchester Evening News Погба става мюсюлманин през 2019 г., като самият футболист обяснява, че това го направил "по-мирен отвътре".

"Всичко е. Това е, което ме прави благодарен за всичко“, разказа Погба пред Times чрез списание MEN. "Това ме накара да се променя, да осъзная нещата в живота си. Може би това ме прави и по-спокоен вътрешно".

"Това беше добра промяна в живота ми, защото не бях роден мюсюлманин, дори майка ми да беше. Просто израснах така, с уважение към всички".

"Ислямът не е образът, който всеки вижда като тероризмът ... Това, което чуваме в медиите, е наистина нещо друго, ислямът е нещо красиво".

"Опознаваш го. Всеки може да открие, че се чувства свързан с исляма.

...Имам много приятели мюсюлмани. Винаги си говорим".

"Веднъж като се молих с приятелите си почувствах нещо различно. Чувствах се наистина добре".

Погба е посетил и Мека заедно със своя сънародник и звезда от "Челси" Курт Зума, като в инстаграм публикува следното: „Никога не забравяйте важните неща в живота“.

Остава да видим дали Heineken ще реагира на стореното от Погба на пресконференцията му след мача. В духа на Роналдо с Coca-Cola Погба заяви, че "всеки има право на своите предпочитания за напитки".

Победителят от Световната купа Пол Погба изигра главната роля в победата на Франция над Германия, за да стартира кампанията си за Евро 2020. 28-годишният играч изигра изключителен пас, за да помогне да се разцепи германската защита и да се стигне до автогола на Матс Хумелс през първата част за крайното 1:0.

Пол Погба остана доволен от успеха в Мюнхен. "Отборът се представи много добре. Без съотборниците ми, нямаше да играя толкова добре. Победата е на тима. Концентрирани сме върху своята работа. Трябва да затвърдим статута си на световен шампион", заяви той. В групата са още отборите на Португалия и Унгария.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/