Завъртат задните седалки на електрическите коли за по-дълъг пробег!

09 June 2021
Георги Луканов

Британската компания Page-Roberts предлага революционен дизайн на електрическите коли, като поставя батерията между предните и задните седалки. За да побере акумулатора, задните кресла трябва са обърнати обратно на посоката на движение. Според фирмата по този начин електрическите автомобили ще имат, по-добра аеродинамика и по-кратко междуосие, от там и по-голям пробег.

"Колите с батерии, разположени на пода, са с по-високи и имат аеродинамични загуби и разход на енергия, както и по-дълго междуосие поради големината и разположението на акумулаторите. Увеличените размери и тегло драстично намаляват пробега на електрическа кола. Чрез преместването на местоположението на батерията ние измислихме много по-ефективно решение", твърдят от Page-Roberts.

Според британските специалисти този нов дизайн ще доведе до 30% по-дълъг пробег на електрическите возила. Освен това и батериите ще са по-малки, а проиводствените разходи ще се намалят с до 36%.

Коментари

Gaspar в 23:01 на 09 Jun 2021
Дано да има и копче за драйфане на седящите с гръб към движението, ще им е нужно
Педро в 19:55 на 12 Jun 2021
Голф количките са с обърнати задни седалки така от 50 години ... евала ви на изобретението.... грешката е обаче на такива лапни-шарани като нас - читателите на такива тъпотии...."Яки Теми" mantrend.bg е вече "яко блокиран" в моя браузер
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/