Ще започне ли „Хуауей“ да продава автомобили?

05 June 2021
24 часа

Докато всички все още се питаха дали „Хуауей“ може да прави автомобили, производителят на смартфони обяви продажбата на първите си коли с марката Seres, разработени съвместно с компанията „Сайръс“ (Cyrus). Това съобщи Радио Китай.

Въпреки, че в момента не е нещо ново за високотехнологичните компании да произвеждат автомобили, от „Хуауей“ многократно са казвали, че нямат намерение да се впускат в този бизнес и това е стратегическо решение още от 2018 г. Действително, досега компанията не е инвестирала в нито един автомобилостроител, нито ще купува подобни акции в бъдеще, а ще се фокусира върху решения, свързани с информационните и комуникационни технологии (ICTs), които да помогнат да усъвършенстването на превозните средства и които включват широка гама от услуги като интернет, безжични мрежи, клетъчни телефони, компютри, софтуер, мидълуер, социални мрежи и други приложения за достъп, извличане, съхранение, предаване и управление на дигитална информация. В края на това обявление на „Хуауей“ обаче има бележка под линия: срокът на валидност е 3 години.

На 20 април новият модел на „Сайръс“ бе представен официално във фирмения магазин на „Хуауей“ в Шанхай, предварителните продажби започнаха на следващия ден. В допълнение към Шанхай автомобилът може да бъде видян в магазините на компанията в Шънджън, Чънду и Ханджоу, през юли ще го има в още 200 магазина на „Хуауей“, а в края на годината – в 1000.

Всъщност във водещите магазини на „Хуауей“ отдавна продават не само мобилни устройства. В Шанхай например те са само на първия етаж на триетажния магазин, докато вторият е зона представя решения за интелигентни домове, мобилни офиси, спорт и здраве, интелигентно пътуване и аудиовизуални забавления, а третият етаж е мултифункционална зона за посетители, които гледат художествени изложби, филми и др.

„Нашата философия е да направим възможна интелигентната свързаност между хората и автомобилите. Потребителите могат да слушат музика на мобилния си телефон, преди да се качат в колата, оттам ще продължат да управляват интелигентните си домове с един бутон, като например да включат климатика, докато се прибират от работа“, казва продавач в шанхайския магазин на „Хуауей“, добавайки, че целта на компанията е създаване на интелигентен живот.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/