На рождения му ден: Сравниха Григор с Меси

17 May 2021
24 часа
Григор Димитров
Григор Димитров

Григор Димитров навърши 30 години и това стана повод светът на тениса да го поздрави по възможно най-оригинален начин.

От TennisTV направиха компилация “10 причини да обичаме Григор”. Едната са футболните му умения, заради които бе наречен Лионел Дими.

Сравнението с аржентинския гений Лионел Меси е заради изпълнението на Григор на мача му с Рафаел Надал на турнира в Акапулко миналата година. Тогава нашият тенисист показа страхотен трик, с който вдигна топка с краката си и я улови с ръка. Атракцията предизвика одобрението и на публиката, и на испанеца от другата страна на корта.

От TennisTV споменават също способностите на Григор да отиграва волета с плонж, че е модна икона, заразителния му смях, титлата му от финалите на АТП в Лондон през 2017 г., невероятното му чувство към топката, заради което са му дали прякор Магьосника, гъвкавостта, отношението му към феновете и бекхенда с една ръка. За обратния му удар е използвана игра на думи на английски (back) hand of God (божията ръка).

Самият Григор не пропусна да се обърне към последователите си в Instagram.

“Навършвам 30 години и никога не съм се чувствал по-благодарен на живота за подаръците, които ми е направил. Нямам търпение да видя какво е приготвила за мен следващата година. Благодаря на моето семейство, на приятелите и на феновете, които направиха този рожден ден толкова специален за мен. Обичам ви”, написа бившият №3 в света.

На рождения си ден в Хасково

Григор бе с приятелката

си Лолита Османова

Така рускинята от кавказки произход стана първото гадже на Димитров, което посещава родния му град. Преди 4 години Никол Шерцингер дойде в България, но бе само в София и вечеря суши с приятеля си в японски ресторант на улица “Раковски” в центъра на столицата.

“Хареса ми всичко, което видях. Радвам се, че съм тук, защото знам, че това място е важно за него и съм щастлива, че дойдох”, бе краткият коментар на Лолита на английски.

Още не е решил за ваксина

Самият Григор сподели, че в последния момент са решили да дойдат с Лолита в България, за да бъде със семейството си. Той засега ще изчака, преди да реши дали да се ваксинира против коронавирус. Причината е, че не е сигурен дали трябва да вкарва в тялото си чужди неща. Но ще изчака решението по този въпрос на ръководството на АТП. От друга страна, при непрекъснатите пътувания със самолети и автомобили може би ще се наложи да се ваксинира. Димитров изкара тежко коронавируса през миналата година, но вече почти няма антитела. Той добави, че има познати, които са се ваксинирали, но се заразили повторно.

“Много бяха странни тези две години за всички спортисти. И все още са. Режимът хотел - корт - хотел, който трябва да спазваме, е много тежък. Имаме само по един час на ден за разходка”, каза още Димитров. Според него точно заради тези ограничения формата на повечето тенисисти не е много добра. Загубите си в последно време той отдава на малшанс.

Следващото участие на българската звезда ще е в Женева. В Швейцария той ще играе с покана от организаторите и ще се включи направо от втория кръг. Съперник на Григор ще бъде испанският ветеран Фернандо Вердаско или състезател, преминал квалификациите. Григор вече мисли и за добро представяне и на червените кортове на “Ролан Гарос”. Турнирът в Париж е от “Големият шлем”.

С най-добрия ни тенисист в Хасково бе и агентът му Крис Маккормак.

По повод 30-ия рожден ден на Григор някои от най-големите звезди в тениса се включиха в анкета, в която трябваше да определят българина само с една дума. Ето какво се получи: елегантност (Рафаел Надал), приятелски настроен (Новак Джокович), еластичен (Стефанос Циципас), гъвкав (Матео Беретини), красив (Доминик Тим), готин тип (Диего Шварцман), изпипан (Андрей Рубльов), стил (Яник Синер), класа (Лоренцо Сонего), къдрав (Данил Медведев).

Сред честитките в социалните мрежи бе и снимка на Григор с бившата му приятелка Мария Шарапова от демонстративния турнир Tie Вreak Tens в Мадрид през 2017 г.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/