Полицията спря на магистрала Tesla с шофьор на задната седалка

13 May 2021
Георги Луканов
Снимки: facebook.com/CHPGoldenGate
Снимки: facebook.com/CHPGoldenGate

В Калифорния пътната полиция спря електрически автомобил Tesla Model 3, който се движеше по магистралата в режим на автопилот, но без шофьор зад волана. Собственикът на електрическия автомобил е открит на задната седалка на колата. Това пише в съобщението на местното полицейско управление във Facebook. Полицаите признават, че теслата без шофьор е била спряна, след като са получили сигнал от друг участник в движението.

Служителите на реда са арестували 25-годишния собственик на автомобила Парам Шарма. Срещу младежа са повдигнати обвинения по две точки: „за опасно шофиране“ и „неспазване на разпоредбите на правоприлагащите органи“. Разследването на инцидента все още продължава, а през цялото това време Tesla Model 3 ще бъде на наказателния паркинг.

От компанията на милиардера Илън Мъск многократно са подчертавали, че автопилотът е спомагателна функция и изисква водачът да държи ръцете си на волана. Колата постоянно напомня за това и автоматично забавя, ако шофьорът не сложи ръце на волана. Това е посочено и в ръководството на електрическия автомобил. Не е уточнено как Шарма е управлявал колата, докато е бил на задната седалка.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/