Ники Михайлов изрече това, на което се дивят "сините" фенове

11 May 2021
24 часа
Николай Михайлов Снимка: сайт на “Левски”
Николай Михайлов Снимка: сайт на “Левски”

Завърналият се на вратата на “Левски” Николай Михайлов изрече на глас това, за което много “сини” фенове недоумяват защо се случва.

“Хората, които обичат “Левски”, останаха. Тези, които бяха наемници, си тръгнаха. Ние знаем какво означава “Левски”. Единственото жалко е, че мястото, на което се намира отборът, не е подходящо за такъв голям клуб.

Дано се случи нещо, а не през 3 или 6 месеца да стават някакви коренни промени”, каза Михайлов след победата с 1:0 над “Ботев” в Пловдив, за която имаше солиден принос с няколко спасявания.

При окаяното финансово положение на “Левски” в отбора бяха привлечени гастарбайтери, въпреки че в началото на сезона бе обявено, че ще се залага на български футболисти.

Въпреки това първо бе привлечен французинът Тома Даске, който, меко казано, не оправда очакванията. След това през зимата бяха привлечени иракският национал Ребин Сулака и мароканският бранител Фейсал Рерас.

При задълбочаването на финансовата криза през миналия месец въпросните наемници си стегнаха багажа и си тръгнаха. С тях дезертира и ганаецът Насиру Мохамед, който бе привлечен през 2019 г. и първо получаваше 22 хил. евро на месец, а по-късно в родината му обявиха, че бил намалил заплатата си със 7 хил.

Именно въпросните футболисти явно визира Михайлов с изказването си. Тяхното привличане се превърна в голям автогол за управляващите в “Левски”, тъй като сега ще трябва да се разправят и с техните финансови претенции.

Феновете вече няколко месеца се чудят за тези ходове на “синьото” ръководство, които се доказаха като тотално нелогични в последните 2 кръга от шампионата.

Без въпросните наемници “Левски” спечели 2 победи след серия от 4 мача без успех (равенство и 3 загуби).

И в двете срещи - с “Царско село” и “Ботев” (Пд), головете вкараха “сини” юноши. Единият бе 17-годишният Марин Петров, за когото това бяха първи попадения в елита. При завръщането си след контузия се разписа и Борислав Цонев. Резонно идва въпросът защо бяха привлечени въпросните трима чужденци през настоящия сезон.

Самият Михайлов бе потърпевш от привличането на друг гайстарбайтер. В началото на годината “Левски” подписа с хърватския вратар Звонимир Микулич, който бе титуляр до мача с “Ботев”.

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/