Митко Щерев срещу колегите си от поп-музиката: Как може 30 години да продаваш прахосмукачки и да плачеш за пенсия?

25 February 2021
24 часа онлайн
Митко Щерев
Митко Щерев

Пореден скандал в поп-музиката ще възникне от участието на композитора Митко Щерев в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ. Той гостува с колеги, за да представят кавър на песента му „Хризантеми“, превърната навремето в хит от Лили Иванова, но разговорът засегна и наградите, които наскоро министерството на културата раздаде на поп-звезди от миналото като компенсация за това, че не получават пенсии.

„Как може 30 години да продаваш прахосмукачки и сега да ревеш за награда? Как може 30 години едната половина от дует да не живее в България и сега да претендират за пари? А вие знаете ли, че аз лично съм виждал как всяка вечер Борис Гуджунов прибираше по 100 лева за участие и нито веднъж не се сети да плати осигуровки за тези 3000 лв. месечно?“, каза Щерев.

Очевидно той имаше предвид Христо Кидиков и дуета Стефка Берова-Йордан Марчинков. Христо Кидиков каза в няколко интервюта през последните седмици, че е бил подминат несправедливо при раздаването на паричните награди, а отговаря на условието да е имал награда от „Златният Орфей“. В същото време публично известно е, че от години той пласира прахосмукачки „Рейнбоу“ и за известно време дори завеждаше офиса на фирмата в България.

Дуетната половинка на Стефка Берова – Йордан Марчинков, живее вече над 30 години в Швеция, където има втори брак. Двамата със Стефка Берова се разведоха още през 80-те години и известно време продължаваха участията си заедно, без публиката у нас да знае, че вече не са съпрузи. 

Щерев нападна и дуета Благовест и Светослав Аргирови, казвайки по техен адрес, че и те не могат да претендират за парични награди, защото нито веднъж не са участвали в „Златният Орфей“.

Освен това тезата на Митко Щерев е, че прословутите документи на едновремешната Концертна дирекция, които били изчезнали при наводнение, всъщност не са се изгубили изцяло. „Изчезнали са само тези за периода 1960-1975 г., така че всички, които имат кариера след 1975 г. би трябвало да могат да докажат платени осигуровки и да имат пенсии“, каза той.

Коментари

Bayuj в 08:42 на 21 Feb 2021
Плешиво ямболско циганче злобно и изкуфяло
Музик в 08:44 на 21 Feb 2021
Много тъп и злобен селендур
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)
Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/